NASA aya üs kurmayı hedefliyor. Herşeyin planlandığı gibi gitmesi halinde 2030 yılında bunu gözlerimizle görmek olanağına kavuşmuş olacağız.
Bunu başarmak mümkün olsa bile asıl sorun oraya taşınan insanların uzun süre kalabilmelerine olanak sağlayacak bir enerji kaynağı olması.
Sorunu çözecek enerji kaynağı
Yeni enerji türü haberi Galler'den geldi. Bangor Üniversitesi’nden bilim insanları, üste yaşamı mümkün kılmak için haşhaş tohumu kadar küçük nükleer hücreler geliştirdi. Geliştirilen bu yeni teknoloji ile birlikte nükleer enerji santralinin bir araba boyutuna inmiş olacak.
Bu enerji türünün yakın zamanda pek çok teste tabi tutulacağı açıklandı.
Mars'a ve diğer gezegenlere yolculuk planları
Ay'da kurulacak başarılı bir üs Mars'a yolculuk için durak olarak görülüyor. Nitekim Ay, modern teknolojiler için gerekli pek çok kaynağa sahip. Bu kaynakların yerinde kullanımı, oradan diğer gezegenlere gitmeyi daha kolay kılabilir.
Roketle Ay'a götürülecek!
Trisofuel adlı nükleer yakıtın otomobil boyutundaki nükleer santrallerde üretilmesinin başarılması halinde roketle Ay'a götürülmesi mümkün olacak. En azında Prof. Middleburgh, bunu başabileceklerini düşünüyor.
Çalışma grubunun başındaki isim olan Dr. Phylis Makurunje, yeni ve güçlü teknolojik ürünlerle 9 aydan uzun olan Mars yolculuğunun böylece 6 aya ineceğini söylüyor.
(HABER MERKEZİ)