Ayık Kitap  ruh sağlığı alanında uzun yıllar tartışma konusu olan, özellikle son elli yıldır toplumsal yaşamda belirgin hale gelmesinden bu yana politik aktivizmin etkisi altında kalan ve alternatiflerin konuşulmadan bastırıldığı eşcinsellik üzerine özgün ve nitelikli, baskın anlayışa kuramsal ve uygulamalı alternatifler sunan ve bireysel hikâyelere tanıklık eden eserlerin dilimize kazandırılmasını hedefleyen bir yayınevi. 

Aydına Yayınları`nın bir toplum hizmeti olan Ayık Kitap, öznesinde eşcinsellik, psikoterapi vb. alanlarda yazılmış eserlerin yer alacağı müstesna bir 'insanlık' hizmeti. 

Ayık Kitap, eşref-i mahlû kât bâbından yaratılan insana, insanlığa ve insanlık onuruna sözde değil, özde sahip, çıkan, sayıları bir elin parmakları kadar bir gurup mütefekkirin hizmeti; Bu hizmeti ortaya koyan gönül insanları, Ü stad Necip Fazıl Kısakürek`in 'Kazanda su kaynasa sanki ben pişiyorum   Bir kuş bir kuş öldürse  sanki  ben can çekişiyorum'  gönül sızılarını ruhlarının tam orta yerinde hissederek meydana çıkıyor. Ve o demde kutlu bir ses işitiliyor: Meydanı boş zannetme! Meydanın, zamanın ve mekânın sahibi var!

Ayık Kitap, elini, eteğini, hâsılı tüm benliğini, zamanın insan onurunu ve dahi bedenini hızın ve hazzın ayartıcı çarklarına kaptıranlara, alan uzmanlarının dil ve görüşleriyle seslenip 'Lâ taknatû /Allah`tan ümidinizi kesmeyiniz' diyerek kitapların hoş kokulu satır aralıklarından bir yed-i beyza/beyaz el uzatırken asıl vazifeyi de hatırlatıyor. Çünkü vazife, Cenab-ı Allah`ın teklif ettiği, yeryüzündeki o halifenin ismi olan insan olma davasıdır.

Dava, Hazret-i İnsan olma meselesidir. Elest bezmi`ne gidiniz bir an! Gözlerinizi yumunuz, derin bir tefekküre dalınız. Niçin yaratıldığınızı, hangi sebebe mebni olarak var edildiğinizi, dünyaya gönderilişinizin amacını düşünün. Hafızanızda Ahzâb Sû resi`nin 72`inci ayet-i celilesini canlandırın. Dâvû dî sesli bir kârî nin diliyle değil, haşyetullahtan yufka gibi incelmiş gönül diliyle okuyun, okuyun, okuyun. Bir daha, bir daha okulun: 'Muhakkak ki biz emâneti göklere, yere ve dağlara arz ettik de (onlar) onu yüklenmekten çekindiler ve ondan korktular insan ise onu yükleniverdi. Doğrusu o çok zâlim, çok câhildir.'

Dağların dahi üstlenmekten imtina ettiği bu vazifeyi, bütün isyan ve cahilliğine rağmen kabul eden insan;

Cenab-ı Allah`ın bütün âlemlere vekili olarak, halifesi olarak, hükümdarı olarak tayin ettiği ve atadığı insan;

Eşyanın, canlı, cansız, hayvanâtın, nebâtâtın, her şeyin, ona faydalı kılınmak üzere boyun eğdirildiği insan;

İmtihan dünyasındaki insan her an sınanıyor. İnsan, esfel-i sâfilî n ile eşref-i mahlû kât arasındaki o kader çizgisinde verdiği söz ile sınanıyor; Cüz-î iradesi ile ya insan olacak, ya da başka bir şey! Ya insan olacak, ya soytarı!

Şems Sû resi, insanın nefsinin fücuratını, kötülüklerini ve bunlardan sakınmanın yolunu gösteriyor. İnsan, ruhun faziletleri ile nefsin bitip tükenmek nedir bilmeyen arzuları arasında tercihte bulunacak; Sınanacak; Bu yönüyle hayat, bu yönüyle dünya, imtihan meydanı;

Ayık Kitap, işte bu meydanda, imtihanda ayağı kayanlara az önce bahsini ettiğimiz beyaz eli uzatırken eş zamanlı bir keyfiyette sesleniyor: Aman dikkat edin, ayık olun, layık olun, ümitvar olun;

Mühim bir hatırlatma! Ayık olun: Cemiyetimiz cinsel yönelim hapishanesi değildir?

Ayık Kitap, LGBTQ aktivizminin kendini eşcinsel, biseksüel, transseksüel vb. olarak tanımlayan bireyler adına mutlak bir temsiliyetle konuşarak bilimsel gerçekleri çarpıtıp politik doğruculuk kapsamında bir baskı aracına dönüşmüş olması, ana akım söylemin dışında bütün söylemlerin el birliğiyle susturulması ve değişim için bir ihtimal arayanların önünün kapatılarak resmen bir cinsel yönelim hapishanesine terk edilmesi gibi mülahazalarla, birbirinden değerli, alanında uzman yazarların kitaplarını dilimize kazandırarak cemiyet hayatımıza merhaba dedi! Merhaba!

Ayık Kitap yöneticileri 'şimdilik' kaydıyla yayınladıkları 7 kitabı bu satırların yazarına gönderdi. Bakalım Ayık Kitap neler yayınlamış!

Eşcinselliğin Tedavisi Onarım Terapisi Vaka Öyküleri-PH.D. Lucy Freeman`ın katkılarıyla Joseph Nicolosi.

`height=

Eşcinsellikten İyileşmek Erkekler İçin Uygulamalı Alıştırmalar-James E. Phelan, PsyD.

`height=

Eşcinsel Bireylere ve Yakınlarına Yardım Sunanlara Yönelik PSİKOLOJİK DANIŞMAN EĞİTİM PROGRAMI REHBERİ-Richard Cohen

`height=

Eşcinsellik Tedavi Rehberi-Julie Harren Hamilton-Philip J. Henry

`height=

Çocuğum Eşcinsel mi? Eşcinsel Bireylere Anne Baba Olmak-Richard Cohen

`height=

Genlerim Yüzünden Eşcinsellik ve Bilimsel Kanıtlar-Neil Whitehead-Briar Whitehead

`height=

Psikoterapi Savaşı Cinsel Politika, Cinsiyet İdeolojisi ve Ruh Sağlığı Karşı Karşıya-Christopher Doyle, MA, LPC, LCPC

`height=

Ayık Kitap`ın &ndash biiznillah- haftalık bazda bir eserini teşrih masasına yatırarak yayınevinin, cemiyetimizin irfanına, ana kucağı misali bir sığınma sahnesi, daha doğrusu kurtuluş reçetesi olarak sunduğu kitaplarına teberrüken değineceğiz. Gayret bizden tevfî k O`ndan;

Not: Ayık Kitap`a 0551 121 19 69 nolu telefondan www.ayikkitap.com adresinden birbirinden âlâ keyfiyeti hâiz eserlerine de online kitap satış mecralarından ulaşmak mümkün.

Yazı No: 440