MEHMET POYRAZ/İttifakgazetesi.com

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin “28 Mayıs Bağımsızlık Günü ile 26 Haziran Silahlı Kuvvetler Günü” Ankara Büyükelçiliği’nce düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Ankara’da Mariot Hotel’de gerçekleştirilen resmi resepsiyona Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in yanı sıra çok sayıda davetli ve diğer ülke temsilcileri katıldı.

MİLLİ MARŞLARLA BAŞLADI

Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının çalınmasıyla başlayan etkinlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile AzerbaycanAnkara  Büyükelçisi Reşad Memmedov günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirdiler.

FUAT OKTAY: ANKARA’NIN KADERİNİ BAKÜ’NÜN KADERİNDEN AYRI DÜŞÜNMÜYORUZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı konuşmada iki kardeş ülkenin birlikteliğinin önemine vurgu yaptı. Oktay konuşmasında şu ifadelere de yer verdi:

“Türk Devletleri Teşkilatı’nı zamanın ruhuna uygun şekilde yine birlikte etkin hale getirmekteyiz. Tek millet, iki devlet, iki dost, iki gardaş ülke olarak her alanda ilişkilerimizi daha ilerilere taşıyacağız. Azerbaycan’ın müstakillik, bağımsızlık döneminde kaydettiği başarılar göğsümüzü kabartıyor. Yiğit Azerbaycan ordusu, Karabağ’da eşine az rastlanır büyük bir zafere imza atmış, Karabağ 30 yıl sonra esaretten kurtulmuştur. 44 günlük bu mücadelede; milletimizin birliği, beraberliği ve dayanışması da somut şekilde gözler önüne serilmiştir. Cesaret, akıl ve teknoloji bir araya geldiğinde kardeşlikle nelerin mümkün olduğunu tüm dünyaya gösterdik. Türkiye-Azerbaycan iş birliğinin bölgede istikrarın önemli bir sütunu olduğunu kanıtladık. Şuşa Beyannamesi’yle müttefikliğimizi teyit ettik. Bölgede barışın perçinlenmesi için Ermenistan ile normalleşme sürecine desteğimizi de verdik. Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtulmasına nasıl destek olduysak, bölgenin yeniden hayat bulmasına ve istikrara kavuşmasına da aynı samimi desteği vermekteyiz. Bir kez daha ifade etmek isterim ki, Ankara’nın kaderini Bakü’nün kaderinden ayrı düşünmüyoruz, düşünmeyeceğiz.”

MEMMEDOV AZERBAYCAN BAĞIMSIZLIK TARİHİNE DEĞİNDİ

Büyükelçisi Reşad Memmedov konuşmasında 1991'de bağımsızlığını yeniden kazandıktan sonra Azerbaycan'ın hem iç hem de dış tehditlerle karşı karşıya olduğunu, ancak Haydar Aliyev'in iktidara gelmesinden sonra güçlü bir Azerbaycan'ın temellerinin atıldığına dikkat çekti. Muzaffer Ali Başkomutan İlham Aliyev'in önderliğinde 44 günlük Karabağ savaşı sırasında Azerbaycan topraklarının kurtarıldığına işaret eden Büyükelçi Memmedov Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşliğin önemini vurguladı.

BÜYÜKELÇİ İTTİFAK’A BAŞARILAR DİLEDİ

“28 Mayıs Bağımsızlık Günü ile 26 Haziran Silahlı Kuvvetler Günü” etkinliğinin davetlileri arasında yer alan ve İttifak Gazetesi adına resepsiyona katılım sağlayan İttifak Yayın Grubu’ndan gazeteci ve yazar Mehmet Poyraz ile de görüşme gerçekleştiren Azerbaycan Ankara  Büyükelçisi Reşad Memmedov İttifakgazetesi.com’a da yayın hayatında başarılar diledi.

SANATÇI AZERİN VE KARABAĞ EZGİLERİ

Türkiye’de yaşayan Azerbaycanlıların yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de yer aldığı etkinlikte sanatçı Azerin mini konser verirken Karabağ bölgesinden çeşitli sahne performansları da gerçekleştirildi.

(MEHMET POYRAZ)

Editör: Mehmet Poyraz