Tapduk Emre`nin kızı olan Bacım Sultan`ı , Ankara nın Nallıhan / Tekke köyünde yaşayan Hamza Sultan`ın oğlu Hulbiye Sultan ister. Kız verilir ve düğün başlar. Bacım Sultan`ı alıp yola çıkan gelin alayı Tekke Köyünün yakınlarında Erenler mevkiine gelir. Burada ,öğle namazlarını kılmak için atlarından inerler. Namaz bittiğinde, gelini bıraktıkları yerde bulamazlar. Tekke`ye haber saldıklarında, gelinin gitmediğini öğrenince, Emrem Sultan` a 'Gelin döndü mü?'diye sorarlar. O da' Gelin yerini buldu orada arayın' der.

Bacım Sultan`ı şimdi yattığı tepede bir ardıçağacına yaslanmış bulurlar. Köye götürmek istediklerinde,'Ben buraya kadar geldim, oğlunuz da buraya  gelsin' der. Gelinle damat oraya yerleşirler ve orada bir köy oluşur. Bacım Sultan`ın evi herkese açık olduğu ve Gelen herkese yardım ettiği için köye Tekke adı verilir. Bacım Sultan`ın türbesi, ilçeye 14 km. uzaklıktaki Tekke köyünde bir tepenin üzerindedir. Köylerin duruş vaziyetine göre, Emremsultan Köyü ortada,Yunus`un mezarının bulunduğu Sarı Köy sağda, Bacım Sultan`ın yattığı Tekke Köyü soldadır. Türbenin 200 m. aşağısında bir kuyu bulunmaktadır.Kuyunun suyu tuzludur. 

Bazı rivayetlere göre, düğünden sonra, Tapduk Emre ve yakınları, hem dünürlerini hem de kızlarını ziyaret etmek için giderler. Babasının geldiği haber verildiğinde, Bacım Sultan hamur yoğurmaktadır. Haberi alınca,elleri hamurlu babasını karşılamaya koşar.Yolda ellerinin hamurlu olduğunu fark edince, ellerini yerdeki otlara sürer ve elini sürdüğü yerde su çıkar. Bu suyla ellerini yıkar. Su hamur koktuğundan adına hamurlu su denilmektedir.

Türbeleri ziyaret edelim, ancak Dinimizce yasaklanmış yanlış hareketlerde bulunmayalım.