DURSUN EKER

Bakan Karaismailoğlu, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün denetim imkanına güç katmak amacıyla, Bölge Müdürlüklerinin ihtiyaçları doğrultusunda, 27 adet denetim aracını teslim aldıklarını bildirdi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü Denetim Araçları Teslim Töreni’ne katıldı. Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün denetim imkanına güç katmak amacıyla, Bölge Müdürlüklerinin ihtiyaçları doğrultusunda, 27 adet denetim aracını teslim aldıklarını bildiren Karaismailoğlu, yeni araçlarla daha aktif bir trafik denetimi yapılacağının altını çizdi.

-'Türkiye Ulaştırma Politika Belgesi kapsamında bir vizyon ve strateji dahilinde ilerliyoruz'

Teslim alınan araçlar sayesinde vatandaşların daha güvenli, konforlu ve daha hızlı seyahat imkanına kavuşacağını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, ulaşımın tüm modlarında gerek altyapıda gerekse üst yapıda Türkiye’yi geleceğe taşıyacak reform ve hamlelerin içerisinde olduklarını belirtti. Vatandaşların konforlu, güvenli, hızlı ve akılcı bir ulaştırma sistemine kavuşmasının en büyük hedefleri olduğunu aktaran Bakan Karaismailoğlu, Ulaşım Master Planı ile ortaya koyulan Türkiye Ulaştırma Politika Belgesi kapsamında bir vizyon ve strateji dahilinde ilerlediklerini kaydetti.

Karaismailoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

'İnsan, yük ve veri ulaştırmada lojistik gücümüzün perçinlenmesi, yollarımızda akılcı ve verimli bir mobilitenin sağlanması ve tüm süreçlerde dijitalleşmenin yapısal olarak hayata geçirilmesi için gayret gösteriyoruz. Ancak, bütün bu hedeflerin başarıyla hayata geçirilmesi ve verdiğimiz hizmetin kalitesinin sürdürülebilirliği titiz bir yönetim, takip ve denetim sistemine bağlı. Yeni kurulan Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğümüz aracılığıyla, ulaşım hizmetlerinde her türlü hukuki, idari ve pratik düzenlemeleri artık çok daha etkin ve verimli bir şekilde yapılabiliyor. Yollarımızın uzunluk ve kalitelerini artırırken, düzenleme, denetim ve işletme standardımızı da yükseltmeye devam ediyoruz.'

-'2050 yılına kadar Trafik kazalarında can kaybını sıfıra indirecek stratejiler belirliyoruz'

Trafik Kazalarının uzun yıllar boyunca Türkiye’nin kanayan yarası olduğun dile getiren Bakan Karaismailoğlu, 'Çok şükür o günler geride kaldı. Son 18 yılda karayollarımızı modernleştiren ve başta can ve mal güvenliğini artıran adımlarımız sayesinde, ülkemizde 100 bin nüfus başına düşen can kaybı; 2010 yılında 13,4 iken, bu sayı 2019’da yüzde 56 azalışla 5,9’a geriledi. Bu büyük bir gelişme olsa da elbette yeterli değil. Hedeflerimiz bu oranları daha da düşürmek yönünde. 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenlik Strateji Belgesi ve 2021-2023 Eylem Planındaki hedeflerimiz doğrultusunda, trafik kazalarında can kaybı yaşanmaması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 2050 yılına kadar da can kaybını sıfıra indirecek stratejiler belirliyoruz. Karayolu denetim araçlarımız işte tam bu noktada gücümüze güç katacaktır' İfadelerini kullandı.