Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili adayı Mustafa Varank, 'TEKNOFEST İstanbul' etkinlik alanında 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek'in sorularını cevapladı.

TEKNOFEST İstanbul’un 2 amacı

TEKNOFEST'İN aslında iki temel ayağı var. Bunlardan birincisi gençlere yönelik teknoloji yarışmaları düzenlediğimiz bir alan. İkincisi ise Türkiye'deki teknoloji firmalarının, savunma sanayi firmalarının, farklı şirketlerin geliştirdiği teknolojileri gösterebilecekleri bir alan.

1 milyonun üzerinde yarışmacı başvurdu

Bu yıl 300 binden fazla takım 1 milyonun üzerinde yarışmacı başvurdu. Ve ilk sene biz bir milyona yakın ziyaretçiyi burada ağırlamıştık. İlk sene ağırladığımız ziyaretçi sayısı kadar bu sene sadece yarışmalara başvuran gençlerimiz oldu. r 41 farklı kategoride gençlerimizi biz bu yarışmalara davet ediyoruz.

“Teknoloji yıldızlarını yetiştirmeye başlıyoruz”

 Aslında biz Türkiye'nin gelecekteki teknoloji yıldızlarını yetiştirmeye başlıyoruz. Geleceğin Selçuk Bayraktarlarını, Aziz Sancarlarını yetiştirmeye başlıyoruz. Takım oyunlarını onlara öğretiyoruz.

TOGG’a yoğun ilgi

Sokakta 'bir kere dokunayım' diyenler, arabanın yanında hüngür hüngür ağlayanlar, 'bunu biz yapmışız helal olsun' diyen vatandaşlarımızı görseniz.

Erdoğan Uzay yolcularını açıklayacak

Uzay yolcuları belli oldu. İsimleri, Sayın Cumhurbaşkanımız hafta sonu TEKNOFEST'te açıklayacak.

Editör: Özner Berber