Sarı kırmızılılar Okan Hoca ile yepyeni bir sayfa açtı. Türkiye liginde kâbus gibi geçen bir önceki sezonu tamamen unutup, yeni sezonda ipi göğüsleyen taraf olmak istiyorlar. Peki hoca nasıl bir oyun planı düşünüyor, hangi tip oyuncuları kadrosuna dahil etmek istiyor ilerleyen zamanda göreceğiz. Şu ana kadar sarı kırmızılar Abdulkerim Bardakçı ve Kazımcan Karataş transferini açıkladı. Çok büyük ihtimalle Marcao`nun Sevilla`ya transferinin gerçekleşeceğini varsayarsak, geçen sezon Konya`da çok iyi bir performans sergileyen Abdulkerim hamlesinin çok doğru bir transfer olduğunu düşünüyorum. Genelde Anadolu`dan gelen stoperlerin büyük takımlarda yeterli performans sergileyemediği yönünde eleştiriler oluyor ama Abdulkerim`i ayrı bir yerde tutuyorum çünkü Marcao gibi sol ayaklı ve ayağı çok düzgün, skora katkı sağlayabilen ekstra özellikleri var. Umarım Galatasaray`da başarılı olur. 

Okan Hoca orta sahanın komple değişmesini, sağ bek, kanat ve forvet istediğini biliyoruz. Galatasaray`ın birinci etap kamp çalışmaları için bugün Avusturya`ya gitti. Hoca`nın bu kamp etabında en azından bir ya da iki yeni transferi görmek isteyecektir. Bugün basında çıkan Porto`nun oyuncusu Sergio Oliveira üçüncü transferi olacak gibi duruyor. Geçen sezonun ikinci yarısını Roma`da geçiren Portekizli oyuncu 22 maçta forma giyip 3 gol, 1 asistlik performans sergiledi. Mourinho hoca ile Konferans Ligi`ni kazandı. Türkiye ligi seviyesinin üstünde bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Geçen sezon orta sahada lider oyuncu eksikliği çok belli oluyordu. Oliveira sorumluluk alan, mücadeleden kaçmayan bir oyuncu ama yanına alınacak oyuncunun da çok önemli olduğunu düşünüyorum. William Carvalho ve Idrissa Gueye 6 numara için konuşulan isimler. Gueye hamlesi gerçekleşirse yılın transferi olur ama maliyetini karşılayabilirler mi kolay bir transfer değil.

Son olarak Cagliari`de forma giyen Joao Perdo`dan bahsetmek istiyorum. Benim çok beğendiğim, forvet arkasında İtalya`nın küme düşmüş takımında bile yeterli skor katkısında bulunan bir oyuncu, gelirse ligimizdeki stoper oyuncularını çok zorlayacağını düşünüyorum. Cornelius Trabzon`a gelmeden önce Parma takımında sadece 1 gol atmıştı bizim ligte şampiyonluğun en önemli mimarlarından biri oldu. Bu yüzden düşük seviye bir takımdan gelmesi oyuncunun kaliteli olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Pedro 4-4-2 sistemine çok uygun büyük ihtimalle Hoca`nın kafasında bu formasyon olabilir. Hazırlık maçları bize yeni sezona dair ipuçları verecektir. Mevcut takımın kadrosu çok kötü değildi. Zaten kötü olsa Avrupa liginden nasıl nağmalup çıksın fakat tek bir oyun planını oynayabilicek bir kadro yapısı vardı bu da lig için yeterli olmadı. Konuşulan isimler takıma dahil olduğunda gelecek sezon bambaşka bir Galatasaray takımı izleyeceğimizi düşünüyorum.