Dünyanın göz bebeği, tarihin her an göz diktiği ve gelecekte de göz dikmeye devam edeceği çok değerli bir şehir olan İstanbul`un öyle veya böyle yönetecek makama geleceksiniz de aciz bir yönetim sergileyeceksiniz. Ne kadar acı veren bir şey. 16 milyonun başkanıyım diyeceksiniz size inananlar dahil herkese verdiğiniz ama tam tersini yaptığınız vaatlerinizle ezeceksiniz.  Güzelim Van şehrimizde yüzünüze tokat gibi çarpacaklar iş bilmezliğinizi, ilgisizliğinizi ama yine çok rahat tavırlarla ayrılacaksınız oradan!

Halka hizmet kutsal bir iş. Buna talip olmak ta öyle her baba yiğidin harcı değil elbet. Ama koltuğa oturdunmu bilmediğin, kontrolünde olmayan, ilgilenmediğin bir şey olmamalı. Hele hele vatandaşa direk dokunan hizmetlerle ilgili a`dan z`ye her şeyi bilmen gerekirken toplu ulaşımı kullanan neredeyse 10-15 yaşlarındaki her çocuğun bile bildiğini bilmeyeceksin. Ya hiçmi mahçup olmazsın. Hiçmi `Nasıl toparlayacağım şimdi` diye düşünmezsin? 

İstanbul - Van arası karayolu ile   bin 684 kilometre. Otomobille 19 saat, uçakla 2 saat. Yahu adam bu kadar uzak mesafeden ulaşıma 3 kez zam yaptığını bilecek sen sorumluluğundaki kurumdan habersiz olacaksın. İcraatlarını bilmeyeceksin. Bu kadar acizlik, vurdum duymazlık olmaz. Olursa bu millet sandıkta sana bi vurur bir daha kalkamazsın. Siyasi yasak getirecekler, beni çalıştırmıyorlar, para vermiyorlar, Ankara projelerimize imza atmıyor, müsade etmiyor hikayeleri seni kurtaramaz.! Ama 16 milyon mağdur senden kurtulur, kurtulmasını bilir. Amman istifini bozma,  böyle devam et!