ASKİ’nin Pozantı şubesinde çalışan ve işten çıkarılan işçiler için 'Bir tanesinin bankamatikçi olduğunu, işe gelmediklerini ortaya koyun ben Belediye Başkanlığından istifa edeceğimin sözünü kamuoyu önünde söz veriyorum' Diyen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, sosyal medya hesabından tepkisini gösterdi.

Adana Büyükşehir Belediyesinin bazı birimlerdeki çalışanların işlerine son verilerek işten çıkartılmasına ilişkin Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay açık açık tepki göstererek yapılan uygulamanın yanlış olduğunu belirtti.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, 31 Mart 2019 seçimleri öncesinde özel bir TV kanalının 'Şehir Şehir Belediyeler' programına konuk olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yaptığı 'Belediye Başkanı olduğum bir yer de hiçbir kardeşimizi işten atmayacağız. Sevgili kardeşlerim, emeğiyle çalışan kardeşlerim, biz hayatımızın hiçbir alanında kimseyi işten atmadık. Tam tersi sırtında teri kurumadan maaşlarını veririz' şeklindeki açıklamalarını kendi sosyal medya hesabında paylaşarak tepki ve eleştiri dolu şu kelimeleri yazdı.

İşte Başkan Mustafa Çay’ın Paylaşımı

Sayın Zeydan Karalar Başkanıma soruyorum. Bu CNN Türk TV’de yaptığınız açıklama sizin yüzünüzdeki tebessüm ile yüreklere su serptiğiniz samimi bir açıklama olarak biliyorduk. Bugün geldiğimiz noktaya baktığımızda ise bu açıklamalar seçim için insanların oyunu almak için manipülasyon içerikli açıklamalarmış. Gerçekten yazık. Evine CHP Bayrağı asarak, partinizin bütün kongre ve mitinglerine katılarak, Partililiğini demokratik hak olarak kullanan Pozantı Belediyesi çalışanı Ramazan Avcı kardeşimizi Pozantı CHP Örgütünün tamamı iyi tanır. Bizden hiç bir gün bunun sorgusunu görmemiş, İşten çıkış tehdidi almamıştır. Alın teri kutsaldır. Saygılı olmak ise erdemdir.

Siz ne yaptınız? Pozantı CHP İlçe teşkilatı içerisinden veya şahsi meselesi olanların yönlendirmesi sonucu Adana’daki binlerce kardeşimiz gibi Pozantı ASKİ çalışanı kardeşlerimizden; Mustafa Ünal, Ramazan Vural, Hamza Bekçi, Yüksel Yiğit, Durmuş Ali Gumru, Faruk Yazıksız, Osman Güdül ve Arzu Öztürk dün itibariyle işten çıkartıldığı bildirilmiştir.

Şimdi buradan Zeydan Karalar Başkanımız başta olmak üzere CHP Pozantı İlçe Başkanı Hasan Yıldırım ve CHP Belediye Meclis Üyeleri Nuri Akkaya, Seyhan İnce, Bekir Gumru ve Ahmet Sarıaslan başta olmak üzere Pozantı CHP Örgütüne açık çağrımdır. Yukarıda ismi geçen kardeşlerimiz 5 yıldır özveri ve gayretleri ile kanalizasyonların içinde pislikler içerisinde evlerine helal rızık götürme gayretinde olan gerçek emekçilerdi. Bir tanesinin bankamatikçi olduğunu, işe gelmediklerini ortaya koyun ben Belediye Başkanlığından istifa edeceğimin sözünü kamuoyu önünde söz veriyorum. Size bu kardeşlerimizle ilgili istihbarat bilgisini veren kim ya da kimlerse İnanın sizin dostunuz değil, Düşmanınızdır. Pozantı’da herkes bu şahısları tanır ve işlerinde güçlerinde ve helalinden evlerine ekmek götürdüklerini bilir. Bu çıkışları gözden geçirmenizi, vicdanınızı sızlatacak bu yanlış adımdan dönmenizi sadece tavsiye ediyorum. Bu duruma hakkaniyet çizginizle ve araştırarak çözüm bulamazsanız. Bizlerde vicdanımızın her bir hücresi ile bu haklı mücadelede yanlarında olacağımızı haykırarak ifade etmeyi sorumluluk olarak görüyorum. Kamuoyuna saygımla.