Ü lkemizin kalkınmasına milli, ahlaki, dini, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren, vatanını ve milletini seven bir toplumun yetişmesine katkı sağlayacak eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunma misyonuyla faaliyetlerini sürdürmekte olan İlim Yayma Cemiyeti, ülkemizin dört bir tarafına yayılmış şubeleriyle bu ilim, irfan, kültür ve medeniyetimize hizmet etmeye devam ediyor.

`height=

Hayırda yarışmak İslam şiârındandır.

1951 yılında kurulan İlim Yayma Cemiyeti ülkemiz genelinde 179 şubesinde 'hayırda yarışmak İslam şiârındandır' fehvasınca faaliyet gösteriyor. 

178 öğrenci yurdu ve 75 eğitim merkezinde 2022 yılı verilerine göre 159.100 faaliyete imza adan İlim Yayma Cemiyeti geleceğimizin teminatı olan gençlerimize asliyet ve terkip şuuruyla, kararlı adımlarla hamilik yapmaya devam ediyor.

`height=
İYC Adana Hacı Nazif Çelebi Öğrenci Yurdu

Örnek İYC Şubesi: Adana

Adana, ülke genelindeki öğrenci yurtlarıyla eğitim ve kültür alanında uluslararası standartlarda kaliteli ve modern hizmet veren uluslararası sivil toplum kuruluşları arasında söz sahibi bir konumda olan İlim Yayma Cemiyeti`nin önde gelen, örnek şubelerinden biri.

`height=
İş adamı Hüseyin Nuri Çomu ve yazarımız İbrahim Ethem Gören

Başkan Çomu: İlim, irfan yoluna bütün varımız sebil.

'İlim, irfan yoluna bütün varımız sebil' demekte olan hamiyetperver iş adamı Hüseyin Nuri Çomu başkanlığında hizmetlerini sürdürmekte olan İYC Adana, ülkemizin en büyük ve modern STK öğrenci yurtlarından birini 297 öğrenci kapasiteli Hacı Nazif Çelebi Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu`nu Çukurova`ya kazandırmayı başardı.

Başkan Çomu güven tazeledi.

İlim Yayma Cemiyeti Adana Şubesi`nin 9. Olağan Genel Kurul Toplantısı 21 Ocak 2023 Cumartesi günü Cemiyet`in Yüreğir`deki şube merkezinde gerçekleştirildi. Genel Kurul neticesinde Hüseyin Nuri Çomu güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Tebrikler;

İYC Adana`nın Yönetim Kurulu asil üyelerine seçilen Hüseyin Nuri Çomu, Hüseyin Öztürk, Mehmet Demirci, İmam Gazali Hıradağı, Hüseyin Turgut Bahar, Uğur Tamer ve Muhammet Yılmaz`ı İttifak gazetesi camiası nezdinde tebrik ediyoruz.

Yazı no: 462