Başkanlara çağrı

Yaklaşık 3 yıl önce piyasalarda bir daralma hissedilmeye başlamışken birden ve hızlıca pandemi dönemine girildi. Dünyayı saran virüs tüm insanlığı evlere hapsederken piyasaların ayakta kalması için bir dizi ekonomik önlemler ve destek paketleri hazırlanarak hayata geçirildi. Böyle bir krizde yerel yönetimlerin devrede olmaması düşünülemez tabii ki. Belediyeler üzerlerine düşen görevleri yerine getirdi. 

Şimdi deprem felaketi ile karşı karşıyayız. Her felaketten sonra ‘Tek Yürek’ olmayı bilmiş aziz Türk Milleti yine resmi kurumuyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, sporcusuyla, bakkalıyla, hatta kumbarasındaki harçlığını bağışlayan çocuklarıyla ‘Tek Yürek’ oldu. Yaralara merhem olmaya çalıştı, çalışmaya devam ediyor.

Bu noktada belediye başkanlarına sesleniyor bu yıl ki kültür etkinliklerini gözden geçirme çağrısında bulunuyorum. Çok elzem olmayan, yapılmaması halinde eksikliği hissedilmeyecek ancak Kültür Etkinlik ve Program takvimlerine aldıkları ne varsa İPTAL etmeliler. Buraya ayrılan bütçeyi alacakları kararlar doğrultusunda deprem sonrası hayata tutunmaya çalışan ve sayıları neredeyse bir İstanbul nüfusu kadar insanımızın ihtiyaçlarında harcanabilir. Bu yıl kültür etkinlikleri azaltılsa ve bu kaynak ‘Tek Yürek Türkiye’ için harcansa hem yerinde harcama olur hem de maddi manevi bir güçlü bir destek olmuş olur.  Elbette ki devletimiz hiçbir vatandaşını yalnız ve çaresiz bırakmaz, bırakmayacaktır. Ancak siyasi görüş gözetmeden tüm belediyeler kültür etkinliklerinden tasarruf edecekleri kaynağı destek için ayırıp kullansalar ülke ekonomisine dolayısıyla da vatandaşa katkı sağlamış olacak.

Kabaca bir hesap yapmaya kalksak ve sadece 30 büyükşehir belediyesi böyle bir tasarrufa gitse ayrıca en az 500 ilçe belediyesi buna katkı sağlasa çarpsak toplasak varın çıkacak rakamın büyüklüğünü siz düşünün.

Başta İstanbul’daki Silivri Belediyesi, Esenler Belediyesi, Küçükçekmece Belediyesi, Bahçelievler Belediyesi, Fatih Belediyesi, Eyüpsultan ve Arnavutköy Belediyesi ve daha bir çok büyük bütçeli belediyeler böyle bir kararı hızlıca alıp özellikle yaklaşan Ramazan Ayı’nda uygulamaya koyabilirlerse seyr eyleyin manevi hazzı!

Var mısınız?