NBA Batı Konferansı`nda ilk üçsıra Lakers, Nuggets ve Clippers arasında paylaşıldı. Sezona çok iyi başlangıçyapan Lakers, rakiplerine oranla bir adım önde. Lakers koçu koçu Frank Vogel tıpkı kendisi gibi yepyeni oyunculardan kurulu ekibinin uyum aşamasını başarıyla aştı. Takımda liderler, yardımcıları, rol oyuncuları belli. Herkes rolünden memnun. Takım savunması da üst seviyeye çıktı. Şimdilik Lakers`da işler yolunda.

2. sırada yer alan Nuggets ise ligin en geniş rotasyonuna sahip takım olmanın avantajıyla normal sezonda çok rahat. Jokiç`in önderliğinde normal sezonu sorunsuz geçeceğini düşündüğüm Denver için asıl sınav playofflarda başlayacak. Yıldızlarla dolu rakiplerini bu defa aşıp NBA finali görmeyi amaçlıyorlar ama işleri epey zor.

Bana göre şampiyonluğun en büyük adayı Clippers ise 3. sırada. Daha yukarıda olmamasının nedeni takımın yıldızı Kawhi Leonard`ın sakatlanmamak için kendini saklaması. Bir diğer yıldız Paul George`un ise sakatlığı nedeniyle 10 maçcivarı oynayamaması. Bunun dışında Clippers`ın küçük sorunları var. Örneğin Kawhi, George ve takım arasında uyum tam olarak sağlanmış değil. Deneyimli koçDoc Rivers bu sorunu aşacak birikime sahip. Normal sezonu kaçıncı sırada tamamlar bilemem ama şayet sakatlık yaşanmazsa playoffların en zorlu ekibi Clippers`dır.

Luka Doncic`in mükemmel performansı ile sürüklediği Dallas 4. sırada. Şu ana kadarki görüntü Mavericks bu sene rahatlıkla kendini playoffa atacak gibi görünüyor. Daha ilerisi Doncic`in formunu koruması ve Porzingis`in ona ayak uydurmasına bağlı.

Houston ve Jazz beklenildiği gibi playoff yarışında rahat durumda. Rockets, James Harden`ın 40`lı, 60`lı skorlarıyla kazanıyor. Russel Westbrook henüz takma uyum sağlayamadı ancak Harden ile yakın arkadaş olduğundan takım içi sorun yaşanmıyor. Sakat olan Eric Gordon takıma döndüğünde bençskoru da yükselecek. Jazz cephesinde ise yeni oyun anlayışının inşası sürüyor. Çember savunucusu Rudy Gobert`in etrafını 4 şutörle dolduran, geçen seneye oranla biraz savunma sıkıntısı yaşayan ama çok daha iyi hücum eden bir Jazz izliyoruz.

Playoff sırasının son iki bileti için Minnesota, Phoenix, Kings ve Portland kıyasıya yarışıyor. Şimdilik bu yarış içinde görülen Spurs ve Thunder`ın geride kalacağını düşünüyorum. Yeniden yapılanma sürecindeki Grizzlies ve Pelicans ile sakatlıklar nedeniyle takım kuramaz hale gelen Golden State Warriors, playoff yarışına şimdiden veda ettiler.