Bayburt’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukların engellenmesi amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel tüm kademeler ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine bir gün süreyle ara verildi.

Ayrıca, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Bayburt’ta akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini artırarak şehri beyaza bürüdü.

Soğuk havaların iyiden iyiye kendini hissettirdiği şehirde, bazı vatandaşlar evlerinin önünü küreyerek kar temizliği yaparken, bazıları da araçlarının üzerinde biriken karları süpürerek işe koyuldu.

Bazı vatandaşlar ise eski kışları hatırlatan bu durumun 'Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır' sözünü hatırlattığını belirttiler.

Batuhan Pekmezci isimli genç ise ilk defa Ramazan ayında kar yağışıyla karşılaştığını belirterek, '19 yaşındayım ilk defa kar yağarken oruç tutuyorum. Hayatımda ilk defa Ramazan ayında kış ayına denk geldim. Böyle güzel havada oruç tutuyoruz, Allah’ım bizi sıcakta yakmıyor, böyle havalarda oruç tutuyoruz, kolay oluyor' dedi.

Eski kışların yeniden yaşandığını söyleyen Ensar Girgin isimli bir diğer vatandaş, 'Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır' sözünü hatırlatarak, 'Eski kışlar gibi oldu bu sene, Mayıs’ın sonuna kadar Bayburt’ta her türlü havayı bekliyoruz. Karı da, fırtınayı birlikte görür, 4 mevsimi yaşarız. Güzel bir gün, Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır, biz büyüklerimizden böyle duyduk' ifadelerini kullandı.

Kaynak: iha