Özellikle İHA araçlarında ve savunma savunma sanayinin tümünde önemli adımlar adam Türkiye’nin en gözde şirketlerinden Baykar’ın, geliştirdiği yeni İnsansız Hava Aracı Bayraktar TB3 görücüye çıkıyor. 

27 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek TEKNOFEST 2023'te ilk kez halka açık olarak sergilenecek Bayraktar TB3’ü diğerlerinden ayıran en önemli özelliği, katlanabilen kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak. Bayraktar TB3'ün sahip olacağı kabiliyetler bu sınıftaki insansız hava araçları açısından da önemli bir yenilik olacak. 

Dünyanın birçok bölgesinde aktif sıcak çatışmanın içinde yer alan Bayraktar İHA’lar, birçok ülkenin ordusunun dikkatini çekmeyi başarmış ve şu ana kadar 28 ülkeyle ihracat antlaşması imzalanmıştı. 

2023 yılına Amerika, Avrupa ve Çinli rakiplerini geride bırakarak başlayan ve Kuveyt Savunma Bakanlığı ile imzaladığı anlaşmayla 370 milyon dolarlık Bayraktar ihracat başarısı gösteren Bayraktar birçok ülkenin dikkatini çekmeye devam ediyor.İTTİFAK-AA

Editör: Harun Reşit Akçay