Sarı kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim, Göztepe ile deplasmanda oynadıkları maçta forma giyen Maicon, Selçuk İnan ve Sinan Gümüş yerine Alanya deplasmanında, ilk 11`de sarı kart cezası sona Eren Belhanda ile yeni transferler Mitroglou ve Luyindama`ya şans verdi.

Terim bu tür tercihleri hep yaptığından bu kadro beni şaşırtmadı.

Galatasaray`ın Kasımpaşa`dan kadrosuna kattığı yeni golcüsü Mbaye Diagne, Kasımpaşa`da forma giydiği dönemde kırmızı kart cezası olduğu için kadroda yer almadı. Diagne bu maçta oynayabilse Galatasaray çok daha etkili olurdu. Galatasaray da 18. dakikada sakatlanan Mariano nun sakatlanması da büyük şanssızlıktı tabii ki. Çünkü Mariano çok formdaydı. Mitroglou, fiziksel olarak hiçhazır değil. Oyun da onun etkili olacağı şekilde seyir etmedi zaten. Fazla bir topla buluşmadı. Bu maça bakıp onu değerlendirmek doğru olmaz. Galatasaray ın Standard Liege den kadrosuna kattığı Luyindama ilk maçına Aytemiz Alanyaspor karşısında çıkarken, karşılaşma öncesi taraftarı coşturdu. Hırsıyla tam bir aslan olduğunu gösterdi. Luyindama sert, gelir gelmez 11 de oynamasına rağmen fazla sırıtmadı. Marcao ise mükemmel bir transfer olduğunu tekrar gösterdi. Sinan ve Onyekuru`nun, son pas tercihlerinde çok sayıda hata yapmasa Galatasaray bu maçta da galip gelip büyük avantaj elde ederdi. Marcao, Feghouli, Fernando çok iyi oynadılar.

Bu maçta 2 puan kaybetmesi şampiyonluk yolunda büyük dezavantaj olsa da Galatasaray`ın şampiyonluk yarışında en büyük favoridir. Başakşehir bugün yenerse puan farkı 8, oynanacak maçsayısı 14. Yetişmek çok güçhale geliyor. Ama Galatasaray aradaki puan farkının kapatır. Yerinde yapılan transferlerle takım çok güçlendi. Ayrıca Emre Akbaba nın sakatlığını atlatıp sahalara dönmesine az bir süre kaldı. Bu transferler taraftarı iyice ateşleyecek.