Suriye iç savaşında bir mihenk taşı olan Beyaz Baretli gönüllüler, bir yandan her çeşit bombardımana maruz kalan sivilleri kurtarmaya çalışıyorlar, diğer taraftan Beşşar Esad rejimi ve Rusya’nın asılsız suçlamalarına göğüs geriyorlar. Beyaz Baretliler'in Başkanı Raid Salih, farklı meslekten bir çok genci barındıran ekibin Esad rejiminin sivil yerleşimleri karadan ve havadan saldırı başlatması sonrasında kurulduğunu söyledi. Arama ve kurtarma çalışmaları sırasında giydikleri beyaz baretlerden dolayı Beyaz Baretliler adını alan ekibin başkanı Salih, '2017 yılına geldiğimizde sayımız 4 bin 300 gönüllüye ulaştı. Bunların içerisinde 400 kadın gönüllü çalışanımız vardı.Ancak rejim güçlerinin birçok bölgeyi sözde anlaşmalar yaparak ele geçirmesiyle çalışan sayımız 2 bin 975 kişiye düştü" dedi

255 şehit verdiler

Resmi adıyla Suriye Sivil Savunması, dünya çapında bilinen adıyla Beyaz Baretliler'in Başkanı Salih, arama kurtarma çalışmaları kapsamında ilk gününden bu yana 115 binden fazla insanı kurtarırken, ekiplerimizden 255 şehit verildiğini söyledi.Rusya’nın ve Esad rejiminin asılsız suçlamalarına ilişkin Salih, 'Suriye’de işlenen bütün katliamların ve hak ihlallerinin ilk şahidiyiz biz. Bundan dolayı Rusya, Suriye rejimini masum göstermek için elinden geleni yapıyor' dedi.

Türkiye’ye güveniyoruz

İdlib mutabakatını değerlendiren Salih, 'Türkiye ve Rusya arasındaki anlaşma bana göre Türk diplomasisi adına büyük bir zaferdir. Çünkü Türkiye bu ciddi çabalarıyla İdlib’deki sivillerin hayatını korumayı başardı. Türkiye’nin kendi topraklarındaki ve Suriye topraklarındaki Suriyelileri koruyacağına inanıyor ve güveniyoruz. Türkiye sadece kendi topraklarında değil, Suriye’nin kuzeyinde de 4 milyon insanı koruyor' şeklinde konuştu.