Şekib Avdagiç, video konferans ile gerçekleştirilen One Istanbul Series etkinliklerinde yaptığı konuşmada, Çin kaynaklı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tüm yaşam ve üretim alanlarını etkilediğini, insanların düşünme şeklini, davranış kalıplarını değiştirdiğini dile getirdi.

Kovid-19 ile ilk kez dünyanın, büyük bir 'karantina evine' döndüğünü aktaran Avdagiç, Türkiye’nin pandemi ile mücadelede büyük başarı gösterdiğini hem virüse yakalanan hem vefat sayısının her geçen gün azaldığını söyledi.

Avdagiç, Türkiye’nin hem siyasi irade olarak hem de sağlık sektörü olarak korona salgınına karşı başarılı bir mücadele verdiğine işaret ederek, 'Şimdi bunu, normal hayata, ya da o meşhur tabiriyle 'yeni normale' geçerken de başaracağız. Başarmak zorundayız.' diye konuştu

Kovid-19 salgınının, gelip geçici bir salgın olmadığını aktaran Avdagiç, 'Aşısı ya da tedavisi bulunana kadar teyakkuzda olmalıyız. O yüzden tedbirleri bir kenara bırakmadan hayata devam edeceğiz. Kovid-19’la birlikte yaşamayı öğreneceğiz.' dedi.

Avdagiç, İTO, TUGEV ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu olarak, sektörlerin yaşadığı sorunları en aza indirmeye gayret ettiklerini ifade ederek, 'Bakanlıklarımızla, sektör temsilcileriyle ve paydaşlarıyla sürekli iletişim halindeyiz. İstanbul özelinde de İl Pandemi Kurulu ile dinamik bir çalışma sergiliyoruz. Bu çalışmaları sürdürürken en sağlıklı ve en doğru modeli oluşturmaya çabalıyoruz.' ifadelerini kullandı.

İTTİFAK--