Daha Svalbard adasının Kuzey bölgesinden yani kutup ayılarının yaşadığı bölgeden ayrılmamıştık. Yemek saatiydi. Restoranda yemek yiyoruz. Hanımlar özellikle süslenmiş. Full makyaj, incecik giysiler gece elbisesi getiren bile var. Çünkü, geminin içi 22 -24 derece arasında. Yemekleri yemiş, tatlıları bekliyoruz. Kaptan anons yaptı 'Kutup ayısı var. İsteyen panaoramadan seyredebilir'

`height=

Birden teneffüs zili çalan sınıf öğrencileri gibi yaşlısı genci restorandan fırladı koşmaya başladı. Bizde tabi. Asansörü bulan asansörle, bulamayan dört kat yukarı koşar adım. Bastonu atıp koşan bile vardı. Bize asansör denk geldi. Bizden önce koşanlar yerlerini almışlar. Kutup ayısını gören yok çok uzakta. Her kes birbirine suyun içindeki küçük kayayı ayı diye gösteriyor. Sonra kaptan tekrar anons yaptı.' Kutu ayısı suyun içinde karşıya yüzüyor' tamam hedef bellide hazırlık yok. Her kesin elinde cep telefonu gördüğünü çekmeye çalışıyor. Tecrübeli olanlar, yemeğe bile boynunda dürbünle iniyor. Genelde erkeler taşıdığı için boyunlarında iki dürbün taşıyan var. Boynunda dürbün olanlar ilk defa hamallıklarının meyvesini topluyor. Onlar avantajlı baktığımı görüyor. Bizde dürbün olanlara imreniyoruz. Keşke bir dakika bize de verse. Kutup ayısı dağa doğru yüzmeye devam ediyor. Bayanlar soğuk havaya dayanmaya çalışıyor. Sanki ayıda jhonson motor var. Uçup karaya çıkacak. Biz Madelet le içerideyiz. İçerde dışarda insanlar yer kapma savaşında, kutup ayısı yüzmeye devam ediyor. Yolu daha var karaya çıkmak için. Bizim üzerimizde Norveçten aldığımız kazaklar var ama. 'Madelet ' milletin haline gülüp benimle dalga geçiyor 'Bu arada yolcular, kaptana bağırıyorlar. 'Yanaaaaşş yanaaaşş ' kaptan koca gemiyi kutup ayısına doğru sürecekmiş. Karşıda koca dağ. Yaşlısı genci çocuk gibi. Neyse bu arada bayanlar eşlerine zodyak kıyafetlerini getirmesini istedi. Yalnız gelen bayanlar genelde Kutup ayısını tercih etti. Ü şüsede önemi yok. Bende gittim Madelet in ceketini getirdim. Biz ayının karaya çıkmasını bekliyoruz. Boyu posu nedir? her kes cep telefonuyla benim gibi bir şeyler çekiyor. Sonra akıl edenler koştu bir metrelik tele objektiflerini getirdiler.

`height=

Bu arada kutup ayısı istifini bozmuyor. Ağır ağır yüzüyor. Tam ayı karaya çıktı. Onu inceliyoruz ve bize de biraz yakın. Tam ayıyı incelemeye çalışıyorum arkama baktım. Madelet yok. İçerden, dışarıya çıkmış, konsere gidiyorum dedi. Biraz daha duralım dedim. 'Yok dedi zaten dürbün de yok yakından görülmüyor' İstanbul a gidince orada çok var. Onlara bakarım ' dedi. Kutup ayısı yoluna biz yolumuza. Yalnız, Kutup ayısı şahane bir hayvan. Gemide bugün Kutup ayısı konferansı verdiler. Olağan üstü özellikleri var. Keşke çok yakından görme imkanı olsa. Bu konuda özel turlar varmış.