Galatasaray Lisesinden mezun olduktan sonra bir süre gazetecilik yaptı, ardından tiyatrolarda oynadı.

Tiyatro’da Gülriz Sururi, Ayfer Feray, Nisa Serezli ve Ahmet Poyrazoğlu gibi ünlü tiyatrocularla birlikte sahne aldı. Keşanlı Ali Destanı, Direkler Arası, Zilli Zarife, Ferhat ile Şirin gibi oyunlarda rol aldı. Gülriz Sururi–Engin Cezzar Tiyatrosu’na katıldı. 1969 yılında Gülriz Sururi-Engin Cezzar ve Ortakları Tiyatrosu’nun ortaklarından biri oldu. Burada, Nikah Kâğıdı, Düşenin Dostu oyunlarında rol aldı.

1964 yılında senaryosunu Haldun Taner'in yazdığı, yapımcılığını Memduh Ün’ün yaptığı, Atıf Yılmaz’ın yönettiği 'Keşanlı Ali Destanı' adlı film ile sinema sektörüne girdi. Bir süre Yılmaz Güney'in filmlerinde oynadı.

2007 yılında vizyona giren, Cem Davran ile oynadığı, ülkemizin batılılaşma serüvenini mizahi dille anlatan 'Avrupalı' filmi izlenme rekoru kırdı. Başlıca filmleri; Kolpaçino, Kutsal Damacana, Lodos Zühtü, Futboliye’dir. Öztürk Serengil ve Sadri Alışık ile sinema sektöründe çalışmıştır.

40'ı komedi olmak üzere 127 filmde rol aldı, 7 filmin yönetmenliğini yaptı, 33 filmin senaryosunu yazdı.  Pek çok tiyatro oyununda oynadı. TV dizilerinde rol aldı. Spor yazarlığı yaptı. 1987'de 'Düş Yakamdan Osman' filmiyle yönetmenliğe başladı. Galatasaray Spor Kulübü Kongre üyesidir.

1964 yılında evlendiği eşi tiyatro oyuncusu Beyhan Benek’le iki defa boşanmış, üç defa evlenmiştir. ittifakgazetesi.com