1 Ağustos 1984'te Batman'da doğan Sümeyra Teymur 9 çocuklu bir ailenin 7. çocuğudur. İlk ve ortaöğretimini Batman'da tamamladıktan sonra 2002 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine girdi ve 2007'de mezun oldu. Aynı yıl Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği görevine başladı. İslam Mezhepleri Tarihi üzerine Marmara Üniversitesinde yüksek lisans, İstanbul Üniversitesinde de doktora eğitimini tamamladıktan sonra 2012 yılında öğretmenlik mesleğinden istifa ederek ayrıldı.
Öğrencilik yıllarında yarı zamanlı olarak deneyimlediği dijital yayıncılık alanına tam zamanlı olarak girdi ve dijital yayıncılık ve tasarımla ilgili yurtdışında birçok eğitime katılarak kendini geliştirdi. 2015 yılında kendi kurduğu Brokoli Labs şirketinde UX/UI tasarım ve mobil uygulamalar üzerine çalıştı. Haberler.com bünyesinde çeşitli pozisyonlarda görevlerde bulundu. 2016'dan beri CEO'su olduğu Haberler.com'da Yeni Medya Elektronik Yayıncılık'a bağlı portalları yönetmektedir.

Girişimcilik tarafıyla da ön planda olan Sümeyra Teymur, 2019'da QRAS ve Onetwosock markalarını kurdu. QRAS markası yurt içinde ve yurt dışında muhafazakar tekstil alanında, Onetwosock markası ise renkli çoraplar tasarlayan bir şirket olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. İki yabancı dil bilen Sümeyra Teymur, Zeynep Reyyan adında bir kız çocuk annesidir.