Ertugrul_Dogan_Trabzonspor_Baskan_1

1977 yılında Trabzon doğumlu olan Ertuğrul Doğan, Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu.

Mesleki kariyerine 2000 yılında “Doğan Akaryakıt” adı altında madeni yağ ve akaryakıt alanında faaliyet gösteren ilk şirketini kurarak adım attı. 2014 yılında enerji sektöründe faaliyet göstermeye başlayan Oltan & Köleoğlu Enerji’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Oltan & Köleoğlu Enerji’nin Türkiye’nin elektrik üreten en büyük 100 firması arasında yer alıyor.

2022 yılında madencilik, enerji, havacılık, denizcilik ve teknoloji sektöründe faaliyet gösteren Doğan Yatırım Holding’i kurarak ve aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenerek iş hayatını sürdürüyor.

Trabzonspor Kulübü’nde 2018 yılında Projeler ve Finansman Komitesi Sorumlusu, 2020 yılında Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 2021 yılından itibaren ise Trabzonspor Asbaşkanı olarak görevine devam eden Doğan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) 2018-2022 yılları arasında Meclis Başkan Yardımcılığı’nda bulundu. Doğu Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOKASİFED) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olan Ertuğrul Doğan evli ve iki çocuk babasıdır.

Genel kurulda ayrıca yönetim kurulu için bireysel aday olan Deniz Erçin 52, Recep Bakırtaş 54, Harun Özdemir 55, Levent Sekban 60, Aydın İskender 54, Muhammet Başkan 54 oy alarak listeye giremedi. (İTTİFAK)