NBA`de yıldızların birbiri ardına takım değiştirdiği bir transfer dönemi yaşadık. Takımların kadroları büyük ölçüde şekillendi. Görünen net favorisi olmayan 7-8 takımın şampiyonluk iddiası taşıdığı bir sezonun bizi beklediği.

Belli bir yapının üzerine Kawhi Leonard ve Paul George eklemesi yapan Clippers şampiyonluk için bir adım farkla önde. Beverley, Leonard ve George üçlüsü ligin en iyi arka alan savunması. Rakip kısalar bu savunmayı aşmakta epey zorlanacak. Lou Williams, Montrzel Harrell ve JaMychal Green gibi etkili rol oyuncularına sahip olması Clippers`ı avantajlı kılan bir diğer faktör. İyi savunma, takım oyunu ve koçDoc Rivers ile Clippers zirve adayı.

Lebron James ve Anthony Davis`i bir araya getirerek belki de NBA tarihinin birbirini en iyi tamamlayan hiperstar ikilisini oluşturan Lakers aslında şampiyonluğun en önemli adayı. Ancak bunun belli koşulları var. Öncelikli olarak savunma zafiyetini gidermesi lazım. Yeni koçFrank Vogel iyi savunma yaptırmasıyla tanınıyor. Bu defa yıldızlarla dolu bir takımın savunmasını üst seviyeye çeker,   DeMarcus Cousins ve Avery Bradley sağlıklı kalabilirse, Danny Green, Rajon Rondo gibi şampiyonluk deneyimi olan isimler, Kuzma gibi gençyıldız adayı, Lebron ve Davis ikilisiyle mor sarılı ekip, Haziran ayında alışık olduğu şampiyonluk yapar.

Milwaukee Bucks, Doğu Konferansı`nın en iddialı takımı. Hızlı basketbolu, Giannis Antetokounmpo`nun durdurulamaz oyunu, ona alan açacak keskin şutörlerle Bucks mücadele edilmesi zor bir ekip. Tepoyu ayarlayan Malcolm Brogdon`un kaybı oyun kurmada sorun yaratabilir, özellikle playofflarda tecrübe eksikliği KoçBudenholzer`ın çare bulması gereken bir diğer sorun.

James Harden`ın yanına Russel Westbrook eklemesi yapan Houston Rockets, yüzüğün peşindeki bir diğer takım. Top elindeyken verimli olan bu ikilinin 30 dakikadan fazla oyunda kalacağını düşünürsek ikili arasında mutlak bir uyumun olması şart. Tempoyu yükseltemediği anlarda zorlanması, savunma sıkıntısı koçMike D`Antoni`nin başını ağrıtacak diğer konular. Tüm bunlara rağmen James Harden`ı olan takım her zaman tehlikelidir.

En kısası 2.05 boyunda olan Simmons, Richardson, Harris, Horford ve Embiid beşiyle Sixers şampiyonluk adayları arasında en ilgi çekici olanı. Böylesi uzun beşin atletizm problemi yok, tek sıkıntı kısaların üçsayı atamıyor olması. KoçBrett Brown`un kriz anlarında çözüm üretememesi, yedekten gelecek etkili isimlerin sayısının azlığı Philadelphia Sixers`ın diğer defoları. Bir de temsilcimiz Furkan Korkmaz`ın kontrat yenilemesi var ki bu Sixers maçlarını başka gözle izlememiz için yeterli neden.

Bu takımlara ilave olarak Denver Nuggets, Portland Trail Blazers, Utah Jazz az da olsa favori sayabileceğimiz takımlar. Elbette sezon içinde yaşanacak olası bir sakatlık, bir takas dengeleri değiştirip tahminlerin ötesinde bir takımın şampiyon olmasına yol açabilir. Her ne olursa olsun kesin olan çekişmeli bir sezonun bizi beklediği;