BIST 100 endeksi açılışta, önceki kapanışa göre 23,35 puan artışla ve yüzde 0,28 artışla 8.242,08 puana yükseldi.
Bankacılık endeksi yüzde 0,97 artış kaydederken, holding endeksi yüzde 0,46 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazanan yüzde 3,82'lik artışla menkul kıymet yatırım ortaklığı sektörü oldu, en fazla gerileyen ise yüzde 1,56'lık düşüşle bilişim sektörüydü.
Dün, Borsa İstanbul'da dalgalı bir seyir izlendi ve BIST 100 endeksi, yüzde 0,06 değer kazanarak günü 8.218,74 puanda tamamladı.
Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin "güvercin" açıklamalar yapmasıyla pozitif bir seyir izlendiğini belirttiler. Bugün ise yurt içinde yatırımcıların odak noktasının uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) bu akşam açıklayacağı Türkiye değerlendirme raporu olduğunu ifade ettiler.
Dün ABD'de açıklanan verilerin ardından Fed yetkililerinin "şahin" söylemlerinin "güvercinleştiğini" belirten analistler, bu durumun pay piyasalarında risk iştahını desteklediğini vurguladılar.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) 21 Eylül'deki toplantısına ilişkin özet açıklamada, "Öncü göstergeler, son iki ayda gözlenen yüksek fiyat artışlarının yavaşlayacağına işaret ediyor." ifadelerine yer verildi.
Öte yandan, TCMB'nin toplam rezervleri, 15 hafta üst üste artarak 1987'den bu yana en uzun yükseliş rekorunu kaydederek 125 milyar doları aştı.
Bugün yurt içinde S&P'nin Türkiye değerlendirme raporu açıklamasının yanı sıra dış ticaret açığı, Avro Bölgesi'nde öncü enflasyon, ABD'de kişisel gelirler ve harcamalar gibi yoğun veri gündeminin yatırımcıların odak noktasında olduğunu belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinin 8.300 ve 8.400 seviyelerinin direnç, 8.200 ve 8.100 puanlarının ise destek seviyeleri olarak görüldüğünü ifade ettiler.