Hukuk ve Siyasal Bilgiler tahsil eden dindar Müslüman öğrencilere:

  1. Eski İstanbul Müftüsü ve Diyanet İşleri Başkanı Ömer Nasuhi Bilmen Hocaefendinin yazdığı ve İstanbul Ü niversitesi`nin yayınladığı altı ciltlik Hukuk-ı İslamiyye ve Istılahat-ı Fıkhiyye Kamusunun birinci cildini mutlaka okuyunuz, içindeki bilgilere sahip olunuz. Kitabın başında Rektör Ord. Prof. Dr. Sıddık Sami Onar`ın, Prof. Dr. Hıfzı Veldet Velidedeoğlu`nun ve Hüseyin Nail Kubalı`nın önsözlerini mutlaka ama mutlaka dikkatle okuyun ve üzerinde düşünün. Bu kitap her Müslüman hukukçunun el kitabı olmalıdır. Bu dediğimi yapmazsanız hukuk kültürü bakımından kendinizi yetersizliğe ve cahilliğe mahkû m etmiş olursunuz.
  2. İmam Maverdi`nin El-Ahkamü`s-Sultaniyye kitabını okuyunuz, içindeki bilgileri öğreniniz.
  3. Mecelle-i Ahkâm-ı Adliye`nin başındaki doksandokuz evrensel hukuk ve bilgelik kuralını öğreniniz hepsini ezberlerseniz çok iyi olur, aklınız hepsini ezberlemeye kâfi gelmiyorsa bari otuzunu ezberleyiniz. Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci`nin bu maddelerin şerhini yapan kitabını alınız.
  4. Genel kültür sahibi olmak için gerekenleri yapınız.
  5. Lise diplomanızın bir kıymeti olmadığını biliniz, lisede okutulmayan veya yeterli derecede okutulmayan edebi, tarihi, felsefi, sanatla ilgili kültür eksikliğinizi giderin.
  6. Mutlaka iyi derecede Osmanlıca öğrenin.
  7. Genel mantık ve hukuk mantığı öğrenin.

Bu dediklerim lafla elde edilmez büyük sabır, cehd, gayret, çalışkanlık ile edinmeye uğraşınız. Başarılar diliyorum.

Camilerde Müslümanların katledilmesinden sonra Yeni Zelanda`da Müslüman olanlar çoğalmış.

Almanya`nın Deutche Welle sitesinde, Bonn şehrinin sokaklarının bir çiçek denizi haline geldiğini gösteren kısa bir video seyrettim. Keşke İstanbul da böyle olsa. Bilhassa suriçi bölgesine baharda açtıkları çiçeklerle insanları büyüleyen japon kirazları, mor salkımlar, begonviller, tırmanan güller bunlara benzer bitkiler dikilmeli.

Güneşin sathında çok büyük bir leke görülmüş, bunun dünya üzerinde büyük etkileri olabilirmiş. Kaçkere yazmış, bir gün gelecek dünyanın elektrik sistemi çalışmayacak, elektronik aletler devre dışı kalacak demiştim. O günler gelirse uçaklar uçamayacak, trenler çalışamayacak, ekranlar kararacak, bankaların hesapları donacak velhasıl modern hayat duracaktır. Cep telefonu bağımlıları, uyuşturucu bulamayan hastalar gibi çılgına dönecektir.

Yıllardan beri Türk otomobili denilip duruluyor ama henüz yollara çıkartılamadı. Nüfusu yüzölçümü imkânları bizden az olan Güney Kore otomobilleri dünya yollarını tozuturken biz işin edebiyatını yapıyoruz.

Deli doktoru bir dostum var. Hasta bakmaktan başını kaşıyamıyor. Ü lkemizde deliliğin her türü, manyaklık, fıttırıklık hızla artıyor. Eskiler delileri kategorilere ayırmışlar: Sade deli, zır deli, zırzır deli, hınzır deli ... Tüketim toplumu insanı deli ediyor. Akıl insanın en büyük sermayesidir. Cenab-ı Hak aklımızı korusun.

Boşanmalar hızla artıyor, toplumun temel taşı olan aile kurumu sarsılıyor, yıkılıyor. Bunun sonu topyekû n bir yıkılıştır.

Milli kimliğimize kültürümüze yapımıza uymayan bugünkü Medeni Kanun ile ayakta durmamız mümkün müdür? Bendeniz soruyu yöneltiyorum. Cevabını âqil ve bilge kişiler versin.

Bugünkü Ceza Kanunumuz adil midir? Değil midir? Büyük hukukçularımız düşünürlerimiz bu konuyu niçin müzakere etmiyor, tartışmıyor?

Hollanda`da devletin izniyle yapılan paralı sekse karşı imza toplanmaya başlanmış. Bu ayıp bizde de var ama protesto eden, kaldırılsın diye imza toplayan görülmüyor.

Lütfen internetten indirip okuyunuz: Sabah bir genelev polisinin anıları. Okurken başınızda takke veya başka bir serpuş varsa çenenizin altında sıkıca bağlayınız, aksi takdirde havaya uçabilir.

Birileri için: Ne utanmaz köpekleriz, kimi görsek etekleriz.

Ahir ömrümde sağlığımı ve zindeliğimi koruyabilmek için 'canlı' su içmem gerekiyor. Canlı su ne demek manasını bilen var mı? Japon Emoto`nun Suyun Kristalleri kitabını okursanız anlarsınız. Benim derdim şu: İstanbul`da canlı suyu nerede bulacağım? Ölü su, insanı yer bitirir. Susuz yaşanmaz... İçtiğiniz suya dikkat edin.

Bolu`nun bir köyünde sağlıklı kepekli, gerçek ekmek yapılıyormuş İstanbul`da bir iki yerde satılıyormuş. Ondan da mutlaka almam gerekiyor. Suyun ekmeğin iyisini temin ettik ama sağlıklı temiz havayı nereden bulacağız?

Zeytinburnu`nda bir tıp öğrencisiyle tanıştım. Ona Süheyl Ü nver ile ilgili büyük kitaptan bir adet hediye edeceğim. Doktor olacaksa bari dört başı mamur hezarfen bir doktor olsun.

İnsan doktor çok fakir bir hastaya bakmış, reçetesini yazmış, hastadan vizite ücreti almamış, dürüp büktüğü reçetenin arasına ilaçparası koymuş.

Devamlı olarak faydalı iyi kitaplar yazılar okuyan kimseler bunamıyormuş. Okuyanlara müjdelerim.

On gün hastanede yattıktan sonra eve çıktım. Doktorlar ziyaretçi kabul etmemi istemiyor. Hürmet ve selamlarımla arz ederim.

Beş vakit namaz kılmayan Müslüman kardeşlerime: Namaza başlasanız, mübarek Ramazanı abdestli namazlı olarak karşılarsanız sizin için ne iyi olur. Namaza başlayacakları şimdiden tebrik ediyorum.

Bendeniz din hocası değilim. Asıl vazifelilerin söyleyip yazmadığı dinî konuları mecburen yazıyorum.

Tarikatlı olmakla tarikatçı olmak arasındaki farkı bilmeyenlerin vay haline!..