Galatasaray geçen sezonda dahil olmak üzere, Alanyaspor`a karşı oynadığı son üçmaçını kaybetmişti. Sarı kırmızılılar bu sefer deplasmanda kazanmasını bildi. Fatih hocanın artık bu karşılaşmada farklı bir oyun taktiğiyle çıkması gerekliydi ki öylede oldu. Topu rakibe vererek, ikinci bölgede beklemesi çok doğru bir hamleydi. Fenerbahçe de aynı oyun mantalitesiyle Alanyaspor`u yenmişti. İlk yarı Galatasaray çok iyi oynadı birçok pozisyona da girdi. Maçı ilk yarıda kopartabilirdi. Yedlinin müthiş uzun topuna hareketlenen Emre Kılınçattığı golle ilk yarıyı önde kapattı.

İkinci yarı Alanya çok baskı kursa da topu üçdireğin içine bir türlü girdiremedi. Bu oyun belki de Galatasaray taraftarını tatmin etmemiştir sonuçta rakibine yirmiye yakın pozisyon vermişsin ama sezon sonu şampiyon olduğu zaman kimse bu maçı hatırlamayacaktır. Galatasaray hatırlarsanız Kayseri maçında tek kale oynamasına rağmen üçpuanı alamamıştı. Bazen şampiyonluk yolunda kötü oynayıp da kazanmasını bilmeniz gerekiyor ne kadar taraftarınız memnun olmasa bile.

Genelde hakemler hakkında yorumda bulunmam ama bu sefer birkaçcümle söylemek istiyorum. Maçtan önce hakemin Galatasaraylı olduğu haberleri ortaya çıkmasından sonra gençhakem Zorbay Küçük çok etkilenmiş ve birkaçpozisyonda maçı etkileyecek hatalar yaptığını düşünüyorum. Böylesine zorlu bir maçta bu hakemin atanması bana göre yanlış bir karardı.

Alanyaspor benim çok beğendiğim bir takım. Yenilse de yense de oyun anlayışı hiçbir zaman değişmiyor ve ligin birçok takımına çok zor anlar yaşatıyorlar. Bu oyunla üst sıralarda kalmayı hakediyorlar. Çağdaş hocayı tebrik ediyorum. Umarım bu oyun sistemiyle devam ederler.