Galatasaray`a koronavirüsten sonra birşeyler oldu ve bir türlü kendine gelemedi. Elbette hakem hataları ve sakatlıklar çok canını yaktı ama Başakşehir maçını mutlaka kazanmalıydı. 
Maçın hakemi Ali Palabıyık dengeli bir karşılaşma yönetti. Art niyetli değildi, bu da zaten sahadaki futbola yansıdı. İki haftadır futboldan çok hakemler konuşuluyordu. Hiçolmazsa Palabıyık, biraz olsun herkesin içini rahatlattı. Gerçi 25 te Visca, Ömer`in tendonuna basarak faul yaptı. Mutlaka sarı çıkmalıydı.
Galatasaray maçı kazanacak pozisyonları fazlasıyla buldu. Final paslarını ve duran topları etkili kullanamadı. Bu maçta kaleci Okan, Muslera`yı aratmadı. Dengesiz atılan geri paslarını zorda olsa almayı başardı. Başakşehir oyunun başında Galatasaray`a sahasında baskı kurarak pasla çıkmasını engellemeye çalıştı. Bu sebeple sık sık Galatasaraylı oyuncular kaleciye geri pası vermek zorunda kaldılar. Buna rağmen Galatasaray`ın kalecisi Okan başarılıydı. Galatasaray kendi yarı alanında Başakşehir`in baskısına rağmen pasla rakip sahaya gitmeyi tercih etti ve başarılı oldu. Galatasaray savunmadan hücuma çıkarken oyunun merkezinde Seri vardı. Seri, Lemina, Donk merkez savunması çok seri top çıkardı.
ilk devrenin ilk 10 dakikası hariçoyun hakimiyeti tartışmasız olarak Galatasaray daydı. Tabii ki  İkinci devreye 5 dakikada Demba Ba ile iki pozisyonu da buna ilave etmeliyiz. Zaten golde bu dakikadan hemen sonra geldi. lk 5 dakikada Ba`nın başrolünde olduğu iki pozisyon sonrası 'Geliyorum, dikkat!' diye bağıran gol İrfan Can`ın sol açıktan arka direğe gönderdiği usta işi asist sonucu geldi. Saracchi o pozisyonda biraz daha dikkatli olmalıydı. Anlık hatasından Aleksic, İrfan Can ın iyi hazırladığı pozisyonda topu mükemmel yere bıraktı. Bu gol dışında, çabuk atağa çıkmada başarılı olan Başakşehir oyunun genelinde etkisizdi. Galatasaray, beraberlik golü için uzun beklemedi. Emre attığı gol takımına umut verdi.
Oyunun son dakikalarda Onyekuru`nun girdiği gol pozisyonunda, kaleci Mert`in kucağına nişanlamasa maçı galip de bitirebilirdi. Bir de Emin Bayram`a ayrıca parantez açmak gerek. Fatih Terim, Lemina sakatlanınca, Emin Bayram ı aldı. Emin Bayram`ı çok beğendim. Emin Bayram, stoper mevkiinde uzun yıllar Galatasaray ve Milli Takım a hizmet edeceğini de bu maçta göstermiş oldu. Kalan maçlarda mutlaka ilk 11`de şans verilmelidir.
Sonuçolarak Galatasaray takım genel olarak eksikleri hissettirmeyecek şekilde saha içindeki bütün oyuncular iyi mücadele ettiler. Enerjileri üst seviyedeydi. Ama final paslarını o kadar kötü yaptı ki bu sebeple hakettikleri galibiyete ulaşamadılar.
Bu sonuçla şampiyonluk şanslarını iyice azaltmış oldular. Ne diyelim bu sene de böyle oldu. Koronavirüs sonrası Galatasaray bir türlü istediği sonuçlara ulaşamadı. 
Başakşehir 2 puan kaybına belki hiçüzülmedi hatta aldıkları 1 puana çok sevindiler. Bu beraberlikle Galatasaray`ın umutlarının yeniden yeşermesine fırsat vermemiş oldular. Aynı şeyi Trabzon için söyleyemeyiz. Başakşehir`in galip gelememesi Trabzonspor`un işine yaradı. Haftaya İstanbul da oynanacak maçta Trabzonspor şampiyonluk için bir hayli heveslendi.
Ama Galatasaray`ın bu haftaki güzel oyunundan sonra Trabzonspor boşuna hevesleniyor. Hevesini Galatasaray maçı sonrasına bıraksın. Haftaya Galatasaray kendi sahasında bu maçı kaybetmez diye düşünüyorum.