Basketbol Süper Ligi`nde ikinci haftayı geride bıraktık. Genelde sezon öncesi yapılan tahminlerin sahaya yansıdığını gördük. Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko gerek kadro kalitesi gerek bütçe olarak sahip olduğu üstünlüğü sahaya yansıttı. Her iki takım da henüz istenen oyunu sahaya yansıtamasa da deneyimli oyuncuları ile oynadığı iki maçı da kazanmayı bildi. Fenerbahçe Beko, Gaziantepspor`u, Anadolu Efes ise Beşiktaş`ı zorlanarak da olsa yenmeyi bildi. Ufuk Sarıca yönetiminde kadrosunu tamamen yenileyen Pınar Karşıyaka 2 maçta 2 galibiyet alan bir diğer ekip oldu. Sahasında oynadığı maçta üçyabancısından yoksun maça çıkmak zorunda kalan Arel Ü niversitesi Büyükçekmece`yi rahat yenen kafkaf iki haftada sergilediği basketbolla ilk dört için aday olduğunu gösterdi. Savunmadaki etkili oyunuyla dikkat çeken Türk Telekom, Afyon Belediyespor`u zor da olsa yenerek iki maçı da kayıpsız geçmiş oldu. Ligin yeni ekibi Bursaspor, ilk hafta derbide Tofaş`ı mağlup ettikten sonra deplasmanda Darüşşafaka`yı yenerek playoff yarışının içinde olacağını gösterdi. Bursaspor atlet yabancıları ile etkili olurken yerli katkısı beklenmeyen bir isimden İzzet Türkyılmaz`dan geldi.

Tofaş, ligin yeni ekibi Sigortam.net İTÜ yü farklı yenerek ilk galibiyetini aldı. Henüz uyum aşamasında olduğu görülen Bursa ekibinde gençforvet Muhaymin Mustafa, dikkat çekici performans sergiledi. Anadolu Efes`ten kiralanan Sudan asıllı basketbolcu bu çıkışını sürdürebilirse KoçOrhun Ene`nin milli takıma kazandırdığı isimler arasına girebilir. İlk hafta T.Telekom`a kaybeden Galatasaray, Bahçeşehir Koleji`ni pivotu Zach Auguste`nin etkili oyunuyla yendi. Teksüt Bandırma, Ankara deplasmanında Ormanspor`u mağlup ederken, Rıdvan Öncel galibiyeti getiren isim oldu.

İlk iki haftadan yansıyanlar Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko`nun şampiyonluğun en büyük adayı olduğu, Pınar Karşıyaka ve Tofaş`ın 3 ve 4. sıra için daha şanslı gözüktüğü, Türk Telekom, Galatasaray, Bursaspor, Gaziantepspor, Beşiktaş, Darüşşafaka, Teksüt Bandırmaspor ve Bahçeşehir Koleji`nin playoff mücadelesi vereceği yönünde.

Ormanspor, Afyon Belediyespor, Arel Ü niversitesi Büyükçekmece ve Sigortam.net İTÜ küme düşmemeye oynayacak gibi görünüyor. Ormanspor ve Afyon Belediyespor mücadeleci yapısıyla rakiplerine oranla küçük bir avantaja sahip. Ödeme alamadığı gerekçesiyle sponsorunu icraya veren Arel Ü niversitesi Büyükçekmece`yi henüz sezon başında içine düştüğü finansal sorunlar nedeniyle zor günler bekliyor. İstanbul ekibinde Osiris Eldridge ve Kenny Hayes, ödeme alamadıkları gerekçesiyle Pınar Karşıyaka karşısında oynamadı. Son anda lige katılan Sigortam.net İTÜ gerek savunmada gerek hücumda lig seviyesinin altında gözüktü. İTÜ `nün yabancı basketbolcu takviyesi yapmasını bekliyorum. Finansal sorunlar nedeniyle bir kopma olmazsa büyük çekişmenin olacağı düşme potasında bu dört takımın kendi arasında oynayacağı maçlar ligden düşecek ekibin belirleyicisi olacak gibi görünüyor.