Boğaziçi Yöneticiler Vakfı`nın (BYV) vizyon etkinliği olan Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu IBPF 2019, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk`un ve eğitim ve teknoloji öncü liderlerin katılımıyla 6 Nisan Cumartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu`nda düzenliyor. Boğaziçi Yöneticiler Vakfı, Boğaziçi Ü niversitesi öğrenci ve mezunlarının öncülüğünde, mensuplarını gönüllülük ve medeniyet bilinci temelinde buluşturarak onların önderlik ve yöneticilik yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla 23 yıldır faaliyetlerini sürdürmekte olan güzide bir sivil toplum kuruluşu. Boğaziçi Yöneticiler Vakfı`nın dünya yolculuğunda sahip oldukları zenginlikleri en yakın çevresinden başlayarak tüm insanlıkla paylaşmaya gönüllü bir grup Boğaziçi Ü niversitesi mezunu tarafından 6 Eylül 1996`da kurulduğunu değerli okuyucularımıza arz etmekte fayda mülahaza ediyorum.

`height=

BYV 2018`de 136 faaliyet gerçekleştirdi

Boğaziçi Ü niversitesi öğrencilerine, mezunlarına ve iş dünyasına yönelik her yıl yüzden fazla faaliyet düzenlemekte olan vakıf 2018 yılında yüz otuz altı faaliyete imza attı. Vakıf, faaliyetlerini kurumsal çatısı altında Öğrenci ve Mezunlarla İlişkiler Komisyonu, Yönetim Kültürü Komisyonu, Kariyer ve İnsan Kaynakları Merkezi, Kaynak Geliştirme ve İdari İşler Komisyonu, Fikir Sanat Medeniyet Komisyonu, Burs Komitesi ve Hamilik Okulu Komisyonu nezdindeki gönüllülerinin eliyle düzenliyor.

Gönüllülük ve fedakârlık ön planda;

Gönüllülük, fedakârlık ve dayanışma temeli üzerine kurulmuş topluma, tarihe karşı sorumluluk bilinciyle hareket eden BYV, sosyal aktivite, gezi, söyleşi, seminer gibi farklı alanlarda birçok faaliyet gerçekleştiriyor.

İçeriğini, tarihi ve kültürel kimliğimizden alan Hamilik Okulu, kıdemli profesyonellerin bilgi ve tecrübelerini aktardıkları Mesleki Gelişim Sohbetleri, 'İnsan', 'Sanat', 'Liderlik', 'Gelecek', 'Organizasyon' başlıkları altında alanında başarılı konuşmacıların katıldığı Yönetim Sohbetleri, makroekonomi üzerine okumalar yapılan Makro İktisat Atölyesi, tecrübeli yöneticileri öğrencilerle buluşturan Liderleri Kahvesi gibi etkinlikler yoğun rağbet görüyor. Ayrıca ülke ve dünya gündeminin nabzını tutan sohbetler, sinema söyleşileri, eğitim ve psikoloji üzerine okuma grupları BYV`nin öğrenci ve mezunlara yönelik düzenlediği programları oluşturuyor.

Yönetim guruları BYV`de;

Vakfın düzenlediği mezkû r etkinliklere İbrahim Kalın, Erhan Erken, Mehmet Fatih Kacır, Abdülkadir Karagöz, Ahmet Akça, Haluk Yıldız, Mustafa Özel, İbrahim Turhan, Hüseyin Keskin, İbrahim Eren, Hüseyin Kadri Samsunlu, Mustafa Küçük, Seyfettin Sağlam, Vedat Akgiray, Haluk Dortluoğlu, Bahattin Aydın, Erkan Akdemir, Sani Şener, Ali Ü lker, Mustafa Şentop, Gökhan Çetinsaya, Serhat Albayrak, Abdulkerim Çay ve Ayşe Soysal gibi alanlarında hamle çapında iş ve yönetim süreçlerine imza atmış birçok değerli yönetici katıldı/katılıyor.

IBPF alanında ilk ve tek forum

Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu (Inspiring Best Practices) IBPF Boğaziçi Yöneticiler Vakfı`nın alanında ilk ve tek özgün vizyon etkinliği. IBPF`te yönetim alanındaki özgün ve sürdürülebilir uygulamaların keşfedileceği özel sektör, kamu sektörü, yerel yönetimler ve sivil toplum alanında faaliyet gösteren tüm örgütlerdeki başarılı yönetim uygulamalarını kapsayan 'Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu, özgün ve başarılı yönetim uygulamalarını ortaya koyan kuruluşların deneyim ve tecrübelerini paylaşacakları bir platform sunuluyor.

Türkiye`nin önemli bir yönetim etkinliği

Vakıf 2012 yılından bugüne kadar her yıl yönetim alanındaki özgün ve sürdürülebilir uygulamaların keşfedilmesi, kamu, özel sektör ve sivil toplum alanında faaliyet gösteren organizasyonlarda başarılı yönetim uygulamalarının iş dünyası, akademisyenler ve öğrenciler ile paylaşılması amacı ile Türkiye`de benzer bir uygulaması olmayan 'Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu'nu ('Inspiring Best Practices Forum', 'IBPF') kesintisiz olarak düzenliyor. IBPF, hedeflediği kesimler tarafından ilgi ile takip edilen, ülkemizdeki önemli bir yönetim etkinliği konumunda.

BYV, sektöründe farklı, özgün ve başarılı bir uygulama ortaya koyan kuruluşların hikâyelerini paylaşabilecekleri, yeni girişim ve projelere ilham verecek bir platform oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu`nun 8`incisini yine alanında uzman konukları eşliğinde gerçekleştiriyor.

6 Nisan 2019 Cumartesi` IBPF günü;

IBPF 2019, 6 Nisan Cumartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu nda sahne alıyor. 'Geleceğin Türkiyesi için Eğitim Çözümleri' teması altında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk`un onur konuğu olacağı IBPF 2019`da ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarındaki farklı uygulamaları ele alınıp eğitim alanındaki başarılı teknolojik işleri incelenerek, ülkemizin geleceğine yönelik eğitim ihtiyaçve çözümlerini konuşulacak.

Bilindiği üzere teknolojik gelişmelerin hızla değiştirdiği dünyanın çehresi, kurumları ve yöneticilerini de aynı şekilde bir değişime/gelişime yönlendiriyor. Küreselleşmeyle birlikte, kurumlar daha geniş bir alanda, daha karmaşık rekabet ortamlarıyla yüzleşirlerken, yönetim uygulamalarında ortaya koydukları disiplin ve yaklaşımlarıyla kendilerine yer edinmeye başladılar. Böyle bir ortamda, özgün ve iyi yönetim uygulamaları gittikçe önem kazanmaya başladı.

Hedef yönetim uygulamalarında farklılıkları

Boğaziçi Yöneticiler Vakfı, bu yıl sekizincisini gerçekleştireceği 'Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu (Inspring Best Practices Forum &ndash IBPF)' ile yönetim uygulamalarında farklılığı yakalayabilme hedefine doğru ilerlemeye devam ediyor. Forumun amacı düşünsel ve vizyoner bir farklılık ortaya koyarak, katma değer oluşturmuş, ilham verici birer başarı hikâyesi olan örnekleri kamuoyunun dikkatine sunmak.

`height=

Bakan Ziya Selçuk ülkemizin eğitim vizyonunu anlatacak

IBPF 2019`un açılış konuşmalarında haziruna Vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı Bahattin Aydın ve Boğaziçi Ü niversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan hitap edecek.

`height=

Geleceğin Türkiyesi için Eğitim Çözümleri' teması altında düzenlenecek olan IBPF 2019 un Onur Konuğu Milli Eğitim Bakanı Sn. Prof. Dr. Ziya Selçuk. Henüz 10 aydır görevde olmasına rağmen hemen herkesin ve her kesimin sevgisini kazanan Prof. Dr. Ziya Selçuk etkinliğin açılış konuşmasında ülkemizin yeni eğitim vizyonunu teşrih masasına yatıracak.

Eğitimde Kurumsal İyi Uygulama Örnekleri

IBPF 2019`un ilk panelinde Eğitimde Kurumsal İyi Uygulama Örnekleri gündemde olacak. Fikir Yazarı, Akademisyen, Danışman Prof. Dr. Uğur Batı`nın moderatörlüğünü üstlendiği panelin konuşmacıları Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mithat Tekçam, Fide Okulları Kurucusu Ali Koçve Turkcell Akademi Genel Müdürü Banu İşçi Sezen.

`height=

Kartal İHL Müdürü Mithat Tekçam, farklı ve başarılı eğitim modelleriyle her sene bizleri daha çok gururlandıran Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi`nin hikâyesini anlatırken, Türkiye`nin ilk kurumsal üniversitesi olan Turkcell Akademi`ye 11 yıldır yöneticilik yapan ve aldığı ödüllerle parlak bir kariyer hayatı olan Banu İşçi Sezen kurumunun başarı hikâyesine odaklanacak. Bu oturumda eğitim gurusu Ali Koçda Fide Okulları`nın vizyonunu ortaya koyacak.

Eğitimde Teknolojik Çözümler

Programın, Eğitimde Teknolojik Çözümler başlıklı oturumunu sevilen radyo program yapımcısı, BYV`nin Kurumsal İletişim Komisyonu Başkanı Bilal Bal yönetecek. Bu bölümde Udemy Ü lke Direktörü Mustafa Demir, Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal, Voscreen Kurucusu Deniz Dündar ve Enocta Kurucusu Ahmet Hançer kurumlarının geleceğin Türkiye`sine yönelik olarak yürütmekte olduğu birbirinden değerli eğitim teknoloji çözümleriyle birlikte başarılarının sırlarını paylaşacak.

Türkiye`nin Geleceği İçin Eğitim ve İhtiyaçÇözümleri

IBPF 2019`un kapanış oturumunun ismi, Türkiye`nin Geleceği İçin Eğitim ve İhtiyaçÇözümleri.

Yıldız Teknik Ü niversitesi Öğretim Ü yesi, Boğaziçi Yöneticiler Vakfı İstişare Heyeti Ü yesi ve İLKE Derneği Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş`un yönetiminde düzenlenecek olan etkinliğin kapanış oturumunda da birbirinden değerli isimler yer alıyor. Türkiye`nin Geleceği İçin Eğitim ve İhtiyaçÇözümleri oturumunda Nun Okulları Akademik Direktörü Nur İpek, kurumunu başarıya götüren süreçlere değinirken, Ü sküdar Ü niversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ü lke Arıboğan kendisini akademik ve kişisel başarıya götüren yollara değinecek.

`height=

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar`ın konuşması ilgiyle takip edilecek

IBPF 2019 etkinliğine katılım teyidi ileten bin üçkişi 'Teknoloji Ü reten Bir Türkiye Hedefliyoruz' mottosuyla yola çıkan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Başkanı ve Türkiye`de teknoloji denince akla ilk gelen firmalardan olan Baykar Makine Genel Müdürü`nden Türkiye`de eğitim ve teknoloji konusunu dinlemek için şimdiden heyecanlanıyor.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Başkanı (T-3 Vakfı) ve Baykar Makina Genel müdürü Haluk Bayraktar da konuşmasında T-3 Vakfı olarak yapılan teknoloji tabanlı geliştirme ve bu alandaki girişimlere destek olma faaliyetlerinden yola çıkarak Türkiye`nin geleceğini şekillendirecek teknoloji girişimlerini hayata geçirecek olan gençkadroların eğitim ihtiyaçları, değişen gereksinimler, yetkinlikler, bilgi ve beceriler üzerinde duracak. Türkiye`nin gururu İHA`ların üreticisi Baykar`ın Genel Müdürü Bayraktar özellikle robotik sistemler, yapay zeka, IOT vb. yeni nesil teknolojiler konusunda yaşanan yetişmiş insan gücü açığının kapatılmasına yönelik yaptıkları çalışmalara değinirken bu konuda devlet, üniversiteler, özel sektör ve girişim ekosistemi olarak mevcut pozisyonumuza, sorumluluklarımıza ve yapılması gerekenlere de ışık tutacak.

İttifak Gazetesi okuyucularımızın BYV`nin vizyon etkinliğine http://www.ibpf.org.tr/kayit/ linki üzerinden ücretsiz kayıt yaptırmaları mümkün.