Geçtiğimiz Kasım ayında Houston Rockets formasıyla çıktığı Oklahoma City Thunder maçından bu yana NBA`de forma giyemeyen Carmelo Anthony`nin hasreti sona ermek üzere. 84 doğumlu forvet Portland Trail Blazersla garanti olmayan bir kontrat imzalama konusunda anlaştı. Portland 7 Ocak 2020`ye kadar Carmelo`nun sözleşmesini iptal etme hakkına sahip. Bu tarihe kadar iptal olmazsa sözleşme sezon sonuna kadar geçerli olacak. Portland Trail Blazers cephesinden ilk destek mesajı takımın lideri Damian Lillard`dan geldi. Lillard, Carmelo`nun takıma katılacak olmasından memnun olacağını açıkladı.

Portland ve Carmelo Anthony beraberliği neler getirir diye düşünecek olursak Carmelo`nun varlığı sezona güçlü playoff adayı olarak giren ancak ilk 10 maçitibariyle özellikle savunmada kötü görüntü veren Portland`ın sorunlarını çözmeye yetmez. Ancak kenardan gelecek bir skorer olarak katkı verip, takıma sinerji katabilir. Kariyeri boyunca kötü savunmacı olarak tanınan Carmelo, parkede son olarak yer aldığı 1 sene önce fazla kiloları ile dikkati çekmişti. Günümüz basketbolunun istediği atletizm ve sürat 2.06`lık forvet için mazide kaldı. Anthony, eski yıldız günlerini unutup rol oyuncusu olarak bulacağı sürede skor katkısı yapmalı. Alacağı süreyi ve rolü sorun etmemeli. Zaten sorunlu bir takıma katıldığını unutmamalı. Tıpkı Dwight Howard`ın Lakers`da takındığına benzer bir tavırla koçun isteğini yerine getirmeli. Bu şekilde deneme süresini başarıyla aşarak kontratının sezon sonuna kadar uzamasını sağlayabilir.

Çok yönlü bir skorer ve şutunu yaratma yeteneğine sahip bir basketbolcu olan Carmelo Anthony en kötü döneminde bile çift haneli skor üretmeyi başardı. Bir kez daha bunu başarması zor değil. Carmelo`nun son iki yılda başaramadığı artık bir yıldız olmadığını kabul etmek. Rol oyuncusu olmayı kabul ederse basketbol kariyerinin son dönemlerini NBA`de oynayarak geçirir. Aksi durumda 7 Ocak NBA`e veda anlamı taşır.