İSMAİL DURLANIK

NBA’deki temsilcilerimizden Cedi Osman, Nuggets karşısında 5/6 üçlük isabetiyle 20 sayı kaydederek takımı Cleveland Cavaliers’ın 104-102 galip gelmesinde başrolü oynadı. Günün Cavaliers adın başarılı olan bir diğer ismi 27 sayı, 6 ribaund, 3 asist ile katkı yapan Kevin Love oldu. Bu sonuçla Doğu Konferansı’nda son sırada yer alan Cavs 18. galibiyetini alırken Nuggets 21. yenilgisini yaşadı ve 42 galibiyette kaldı.

Batı Konferansı’nda playoff mücadelesi veren Portland Trail Blazers ve Sacramento Kings’in mücadelesinde gülen taraf deplasman ekibi Sacramento Kings oldu. Kings, Bogdan Bogdanovic’in etkili oyunuyla rakibini 123-111 yenerken 28. galibiyetini elde etti ve 9. sıraya yükseldi. Karşılaşmada 21 üçlük isabet bulan Sacramento Kings’de 27 sayı atan Bogdan Bogdanoviç ve 22 sayı atan Buddy Hield galibiyeti getiren isimler oldu. Damian Lillard’ın sakatlığında üst üste yenilgiler alan Portland’da ise kötü gidiş bu maçta da devam etti.

Grizzlies playoff yolunda hata yapmadı

Batı Konferansı’nda 8. sırada yer alan Memphis Grizllies, Atlanta Hawks’ı 118-101 yendi. Playoffa kalma yolunda altın bir galibiyet elde eden Grizzlies, playoffa en yakın takipçileri Kings ve Portland’ın 4, Pelicans’ın ise 5 galibiyet önünde. Bu dört takımın 8. Sıra mücadelesi kalan son 16 maçta da kıyasıya devam edecek.

Oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı; Charlotte Hornets, Houston Rockets’ı 108-99 mağlup etti. Utah Jazz, Detroit Pistons karşısında 111-105 galip gelirken, bir diğer temsilcimiz Furkan Korkmaz’ın 3 sayıyla etkisiz kaldığı maçta Sixers, Golden State deplasmanında 118-114’lük ummadığı bir yenilgi aldı.