03 Mart 2021, Çarşamba
Son Dakika

Cezayir Cumhurbaşkanı, erken seçim için yakında parlamentoyu feshedebilir

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'un yeni dönemin anahtarı olarak kabul ettiği anayasa referandumunun Kasım 2020'de kabul edilmesinin ardından önümüzdeki günlerde seçimlere hazırlık olarak parlamentoyu feshedebileceği belirtildi.
14.02.2021 21.14.43

Cezayir CumhurbaÅŸkanı Abdulmecid Tebbun,  dün, Ulusal Bina Hareketi BaÅŸkanı Abdulkadir bin Karine, Mustakbel Cephesi BaÅŸkanı Abdulaziz Biliyd ve Yeni Nesil Partisi BaÅŸkanı Sufyan Cilali ile bir araya gelmiÅŸti. Ancak, kabul sırasında hangi konuların görüÅŸüldüÄŸüne dair bilgi verilmemiÅŸti.

Bin Karine, CumhurbaÅŸkanı ile görüÅŸme sonrası yaptığı açıklamada, Tebbun'a "gelecek günlerde erken seçim ve parlamentonun birinci kanadı millet meclisini feshetme kararı alması" çaÄŸrısında bulunduÄŸunu ifade etti.

Mustakbel Cephesi BaÅŸkanı Biliyd ise görüÅŸmeyle ilgili bugün Cezayir'in EÅŸ-Åžuruk News kanalına yaptığı açıklamada, CumhurbaÅŸkanı Tebbun'un erken parlamento seçimlerine hazırlık olarak "önümüzdeki günlerde meclisi feshetme kararı vereceÄŸini" dile getirdi.

Biliyd, Tebbun'un meclisi feshetme kararını, "18 Åžubat Ulusal Åžehit Günü"nden önce verebileceÄŸini kaydetti.

Cezayir'de her yıl 18 Åžubat Fransa sömürgesine karşı verilen mücadelede hayatını kaybedenler anısına Ulusal Åžehit Günü olarak anılıyor.

Cezayir CumhurbaÅŸkanı Abdulmecid Tebbun, yeni dönemin anahtarı olarak kabul ettiÄŸi anayasa referandumunun Kasım 2020'de kabul edilmesinin ardından yönetime yeni seçim sistemi ve yeni bir parlamentoyla devam etmek istediÄŸini açıklamıştı.

Ancak, Ekim 2020'de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan Tebbun, yurt dışında devam eden tedavisinin ardından aralık ayında ülkesine döner dönmez yeni seçim yasası için düÄŸmeye basmıştı.

İTTİFAK -AA



Yorum Ekle