MEHMET POYRAZ/İttifakgazetesi.com

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada Avrupa’ya 3 ay içerisinde vizelerin kalkacağını iddia etti. Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına bakılırsa Avrupa Birliği (AB) kendisine vizesiz Avrupa sözü vermiş!

Habertürk TV’de Serap Belet ve Kürşad Oğuz'un gündeme dair sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında sadece belli bir kesim için değil 85 milyon kişi için çalışacağını ileri süren Kılıçdaroğlu ne pahasına olursa olsun sözüm var diyerek vizesiz AB’ye şöyle işaret etti:

“3 ay içinde Avrupa'ya vize kalkacak. Almanya, Fransa, İngiltere, Danimaka, Hollanda'da işçilerimiz var. O ülkede hangi demokrat standartlar varsa ülkemize getireceğiz. Getirdikten sonra AB'ye 'verdiğin sözü' tut diyeceğiz. Siz Anayasa'da özgürlükler, haklar varsa vereceksiniz vatandaşa. Gençlere söyledim bugün, anneleriniz babalarınız aman sakın ha tivit atma, başınız belaya girer diyor. Odada bile sessiz konuşuyor. Türkiye buna layık mı? Cumhurbaşkanı olduğumda gençlere sözüm var, en rahat beni eleştireceksiniz, eksiğim varsa düzeltirim.”

BAY KEMAL’İ BİRİLERİ KANDIRMIŞ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD’den teknoloji getireceğini vadeden Kemal Kılıçdaroğlu’nun yurt dışı görüşmelerini eleştirmiş şu ifadelere yer vermişti:

“Biri geliyor ABD şirketine peşkeş çekmekten bahsediyor. Biri çıkıyor İHA ve SİHA'ların maketten yapıldığını söylüyor. Biri TCG Anadolu'nun iki bombalık ömrü var diyor. Koalisyon masası 6'lı dediler şimdi 9'lu koalisyon masası var. Ne yapsanız boş. Milli teknoloji projelerinin sergilendiği Teknofest’e ev sahipliği yapan şu havalimanımızı Amerikalı bir şirkete vermeyi taahhüt etti; bay Kemal senin o görüştüğün kişiler benimle görüştü.Türkiye'de yatırım yapmak yürek ister yürek. Bay bay Kemal'i ABD seyahatinde birileri kandırmış.”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun canlı yayındaki “saha değişim istiyor” sözü de dikkatlerden kaçmadı. Türkiye’nin eğitim düzeyinin yükseldiğini de fark eden Kılıçdaroğlu 'Saha değişim istiyor. 20 yıllık bir süreyi ülkeyi yönetmekte çaba gösteren insanların biraz dinlenmesinde fayda var. Diğer arkadaşlar Türkiye'nin değişik coğrafyalarında çalışıyor. Hep birlikte çalışıyoruz. Mitinglerin gövde gösterisine dönüşmesini doğru bulmam. Bunlar artık gerilerde kaldı. Artık Türkiye'de halkın eğitim düzeyi oldukça iyi, hayatı sorgulayabiliyor” dedi.

Oysa ki sıklıkla Türkiye’nin geriye gittiğini iddia eden Kılıçdaroğlu Türkiye’nin eğitim düzeyinin yüksekliğinin farkında. “Saha değişim istiyor” sözüyle de adeta ironi yapan Kılıçdaroğlu, yıllardır kaybettiği seçimlerin hesabını hâlâ vermiş değil. Diğer yandan başarısızlıklarla dolu CHP liderliğindeki yıllara parti tabanının sitem etmesini bir türlü kabullenemeyen Kılıçdaroğlu’nun AK Parti’yi işaret ederek sahanın değişim istediğini belirtmesi bir tür çelişki gibi durmakta. Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’yi Batı’ya peşkeş çekmekten geri durmadığı dikkat çekerken AB’nin ne karşılığı vizeyi kaldıracağı da merak ediliyor! Hatırlatırız ki üniversite vizeleri değil bahsettiği ülkeden ülkeye geçiş vizesi!

İttifakgazetesi.com

Editör: Mehmet Poyraz