Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yapılan iki seçimi de kaybetmesinin ardından CHP’de tartışmalar alevlendi. Parti içinde bir kesim değişim vurgusu yaparak Kılıçdaroğlu’nun istifasını isterken diğer kesim Genel Başkanın arkasında durmaya devam ediyor. Seçimin hemen ertesi günü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun değişim vurgusu yaptığı konuşma, “Genel Başkanlığı hedefliyor” şeklinde yorumlandı. İmamoğlu’nun bu çıkışı bazı isimlerin tepkisini çekti. Gazeteci Enver Aysever, seçim süreci boyunca Kılıçdaroğlu ile birlikte il il gezerek mitingler yapan İmamoğlu’na ağır sözlerle yüklendi.

“NEZAKETSİZ BULUYORUM”

Aysever, "Daha seçimin sabahı belki de Kemal Kılıçdaroğlu ailesiyle, eşiyle biraz mutsuzluğu yaşarken, biz hepimiz evlerimizde meseleyi kavramaya çalışırken sabahın köründe çıktı ve tamamen kendisine yönelik, içinde Kılıçdaroğlu'nun, diğer paydaşların, halkın ve toplumun olmadığı bir tutumda 'Ben, ben, ben!' diyerek insanları Maltepe'ye, İstanbul'un Fetih törenlerine çağırdı. Bunu ben nezaketsiz buluyorum." şeklinde konuştu.

"GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTERMEYE BAŞLADI"

İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanlığını hedeflediğini belirten Aysever, Halk TV, Sözcü ve OdaTV gibi muhalif mecraların da İmamoğlu için harekete geçtiğini öne sürdü. Aysever, “Beslediği medya da düğmeye bastı ve Ekrem beyi işaret etmeyi başladı. Kılıçdaroğlu'nu yalandan destekleyenler gerçek yüzünü göstermeye başladı.” ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Ali Aydın