Muhteşem Yüzyıl dizisinde Lütfü Paşa'yı, Filinta'da Kadı Gıyaseddin'i, Abluka'da Kadir'i ve Söz'de Agah Bey'i canlandıran oyuncu Mehmet Özgür, Antalya'nın kırsal kesimlerinde hiç tiyatroya gitmemiş çocukları tiyatro ile tanıştırıyor. Bir yandan yeni dizi ve film çekimlerine devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Özgür, Filinta dizisinde canlandırdığı çocuklara eğitim veren karakteri, gerçek hayatta kırsaldaki çocuklarla yaşıyor.

Hayatında hiç tiyatro izlememiş çocukları bu sanatla tanıştıran Özgür, yaptığı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in destekleriyle kentte iki proje başlattıklarını söyledi. Lise ve üniversite öğrencilerini, okullarında ya da bölgelerindeki salonlarda tiyatro ile buluşturduklarını dile getiren Özgür, tiyatro tırı ile çocuk ve kukla tiyatrosunu ilkokul çocuklarının ayağına götürdüklerini belirtti. Her iki projeyi de sadece merkezde değil, tüm ilçelerde gerçekleştirdiklerini anlatan Özgür, güçlü bir ekiple çocukları sanatla buluşturduklarını kaydetti. Gündoğmuş'ta 350 kişilik sahnede çocuk oyunu sergilediklerini ve buradaki tablodan çok etkilendiğini anlatan Özgür, "Salondaki minik seyircilerimize, 'Hayatında bugüne kadar tiyatro izlemeyen kaç kişi var?' diye sordum, neredeyse salonun tamamı parmak kaldırdı. Bu çok üzücüydü benim için. Burnumuzun dibinde, 7-12 yaş arasındaki çocukların hayatında hiç tiyatro izlemediğini gördüm." diye konuştu.

Bir sanatçı, tiyatro ve sinema oyuncusu olarak böyle bir sorumluluğu üstlenememiş olmaktan hicap duyduğunu ifade eden Özgür, salondaki çocukların yarısından fazlasının da hiç sinemaya gitmediğini öğrendiğini ve bundan dolayı da utandığını kaydetti. Türkiye'de çocuk, kukla, gençlik ve yetişkin tiyatro birimlerini içinde barındıran şehir tiyatrosu olduklarını belirten Özgür, "Bölgenin çocukların, gençlerin hayatlarına dokunmak, hayata bakış açılarını değiştirmek, onlarda bir dönüşüm sağlamak ve sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmek için böyle bir projeye imza atıyoruz" dedi.