Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için TRT ekranında propaganda konuşması yapacak cumhurbaşkanı adayları ve siyasi partilerin yayın ve zaman sırası belirlendi.

SIRALAMA BELLİ OLDU

YSK'de çekilen kuraya göre 7 Mayıs Pazar günü ilk olarak ekrana Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim konuşması yapacak. 13 Mayıs'taki konuşmaların sıralaması ise İnce, Kılıçdaroğlu, Oğan ve Erdoğan şeklinde olacak.

CEKET VE KRAVAT ZORUNLU

Konuşma sırasında ekranda sadece konuşma yapan kişi ve Türk bayrağı yer alacak. Konuşmacılar için ceket ve kravat zorunluluğu olacak.

Siyasi partilerin propaganda konuşmalarının sırası da kura ile belirlendi. Kuraya göre 7 Mayıs'taki sıralama şu şekilde:

Yeniden Refah Partisi, İYİ Parti, Halkın Kurtuluş Partisi, Adalet Partisi, Güç Birliği Partisi, Anavatan Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Adalet Birlik Partisi, Memleket Partisi, AK Parti, Türkiye İşçi Partisi, Vatan Partisi, Büyük Birlik Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Milli Yol Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, MHP, Yenilik Partisi, CHP, Zafer Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Millet Partisi, Sol Parti ve Genç Parti'nin temsilcileri konuşmalarını yapacak.

13 Mayıs'taki sıralama ise şu şekilde:

Yenilik Partisi, İYİ Parti, Anavatan Partisi, Adalet Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Millet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Vatan Partisi, MHP, Türkiye Komünist Hareketi, Memleket Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Yeniden Refah Partisi, Milli Yol Partisi, Sol Parti, AK Parti, CHP, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Zafer Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Adalet Birlik Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi temsilcileri konuşacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) grubu bulunan AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP'ye 10'ar dakika ilave propaganda hakkı tanınacak. Ayrıca TBMM'de en fazla üyesi olan AK Parti'ye 20, TBMM'de en fazla üyeye sahip ikinci parti olan CHP'ye de 10 dakika ilave süre tanınacak.

ittifakgazetesi.com

Editör: Ali Aydın