Erdoğan'a AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın  da eşlik ettiği ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile pek çok başlıkta istişarelerde bulunduklarını aktardı. Destici “Seçimlerle ilgili değerlendirmelerimizi yaptık. Tabii şunu ifade etmek istiyorum; bize sahadan gelen çalışmalar şunu gösteriyor. Cumhur İttifakımız seçimlerin cumhurbaşkanı ayağını ilk turda kazanacak, milletvekili çoğunluğunu da Mecliste sağlayacaktır' ifadelerini kullandı. 

“CUMHUR İTTİFAKI’NIN OYU 40-50' 

Görüşme sonrası anket de paylaşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici , 'Biz 4 parti ortak tek liste ile seçime girdik, şu anda Cumhur İttifakı'nın yüzde 49-50 civarında. Anket daha bir saat önce geldi. Şu andaki çalışma dört siyasi partimiz de kendi listelerini hazırladılar.” 

“TÜRKİYE’Yİ KAOSA GÖTÜRECEKLERİ ENDİŞESİ YAŞIYORUZ” 

Bizim önceliğimiz devletin varlığını, ülkenin bütünlüğünü, milletin istikbalini ve istiklalini önemsiyoruz. Bizim Cumhur İttifakı'mızın ana gayesi de budur' diyen Destici,  Ülkücülere de seslenerek, 'Özellikle savunma sanayii, TOGG, terörle mücadele konusunda önemli bir sonuç alındı. Karşı ittifakın HDP ile PKK'nın siyasi ortağı ile birlikte kazanacağı bir seçimin Türkiye'yi kaosa götüreceği endişesini yaşıyoruz. HDP artık fiili olarak masada yer almıştır. 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı almıştır. HDP ortaklığı ile kazanılmış bir seçimde kazanımlarımız yok edilecek” 

ÜLKÜCÜ ARKADAŞLARIMA SESLENİYORUM 

Suriye'den geri çekilecek, kayyum atanan belediyelere tekrar başkan atayacaklarını söylemekteler. Hal böyleyken biz normal bir seçim gibi davranamayız. Ülkücü arkadaşlarımıza sesleniyorum. Öfkeleriniz, kırgınlıklarınız olabilir. Bir tarafa devletin varlığını, Türk milletinin istikbalini koyacaksınız, bir tarafa küskünlüklerini koyacak, buna karar vereceksiniz. Zaman kırgınlıklarınız üzerinden milletin istiklalini, istikbalini tehlikeye atma zamanı değildir. Ben hiçbir Türk milliyetçisi ya da ülkücü düşünemiyorum ki HDP ile işbirliği yapan ya da onun desteğini alan bir cumhurbaşkanı adayını desteklemez, evet demez. Bizim kapımız milletimizin her bir ferdine açıktır' şeklinde konuştu.

Editör: Onurcan Şimşek