"Türkiye için çalışmak her babayiğidin harcı değil" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerini eleştirip sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tek bir hayırlı hizmete imza atmamış yıkım ekibi var. Ya tanıyorsunuz onları işte. O yıkım ekibi yine ellerini ovuşturmaya başladı. Bunların Türkiye'nin geleceğine dair tek bir planları, tek bir hayalleri yoktur. Her seçimde armut piş ağzıma düş misali ülkenin yönetiminin kendi ellerine verilmesini beklerler. Şimdi yine aynı hevesle kıvranıyorlar. Bunun içinde CHP, PKK'nın güdümündeki parti ile İYİ Parti bir araya gelebiliyor. Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu. Ha şimdi CHP kiminle yürüyor? Terör örgütüyle yürüyor, terör örgütünün siyasi temsilcileriyle yürüyor. Öyleyse bizim onlarla işimiz yok, geç onları. Onun yanında bakıyorsun İYİ Parti kiminle yürüyor? Onlarla birlikte yürüyor. Öbür tafta bakıyorsun bir de Saadet Partisi. O da onlarla yürüyor. Kol kola bunlar, dörtlü çete. 'Bize hakaret ediyorsun' diyorlar, yok, olanı söylüyoruz. Söyleyeceğiz ki, milletimiz kararını versin. Diyorlar ki 'Siz de kol kolasınız.' Bizimki Cumhur İttifakı. Biz 15 Temmuz darbe girişiminin karşısında el ele verdik. Yenikapı ruhunda orada birleştik. CHP'ye dedik ki 'Sen de gel.' Cuma akşamına kadar gelemeyeceklerini söylediler. Cuma akşamı geldi, çünkü içlerinde büyük baskı vardı. Geldi. Sonra bir müddet sesi çıkmadı. Sonra 'Biz 7 Ağustos ruhuyla birlikte değiliz' dedi. Zaten birlikte değilsiniz. Çünkü bu cibiliyet meselesi. Yürüyemezsin."

KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPACAĞIZ

İstanbul Kartal'daki yıkılan binaya da değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

"Niye geciktim buraya gelirken, İstanbul Kartal'da maalesef bina çöktü. Fakat bu bina ruhsatsız, iskanı yok. Ve üç kat diye başladılar 8 kat, yan taraf 10 kat hepsinin şu anda yıkılma tehlikesi var. 17 vatandaşım burada şehit oldu, 14 tanesi yaralı olarak çıktı. Şu anda birkaç kişi daha enkazın altında var. Eğer kentsel dönüşüm gelişim olsaydı, bunlar planlı olsaydı, kaçak yapılaşma olmasa başımıza bunlar gelmiş miydi? Ekranı başında izleyen milletime sesleniyorum, artık bizim sabrımız taştı. Artık bunlara sabredecek halimiz yok. AK Parti belediyelerimiz başta olmak üzere bakanlığımız da yoğun bir çalışmaya gireceğiz. Şu enkaz kaldırıldıktan sonra İçişleri, Adalet, Sağlık bakanlıkları bir araya gelip nasıl bir eylem planı yapacağız, buna göre adımlarımızı atacağız. Bunlar kararlı adımlar olacak. Acaba şu ne der, bu ne der yok. Yani benim evimin ederi nedir bu bina ne eder bunu sormuyor. 'Benim burada şu kadar dairem var. Bana şu kadar daire verilirse' diyor. Böyle olmaz, sen kaliteyi ara. Senin dairenin değeri üç beş. Sana verilen dairenin kalitesi 50 olacak. İnsanca yaşamanın erdemine ulaşacağız. Ne diyorsunuz buna? Her gün kaygıyla yaşamak yerine evelallah şöyle kalkalım, beyler gibi yaşayalım."