Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kahramanmaraş 7. Olağan İl Kongresi'nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Ülke ve millet olarak en az 100 yıl önceki kadar kritik bir dönemeçten geçiyoruz. Bir asır önceki gibi bizi yok etmek istedikleri Anadolu topraklarından bölgemiz ve dünyaya barış ve huzur getirecek mücadelenin içindeyiz. Büyük ve güçlü Türkiye mücadelesinin lokomotifliğini AK Parti'nin tüm kadroları yapıyor. Son iki yılda teşkilatlarımızın yaklaşık üçte ikisini yeni isimlerle güçlendirirken ahde vefayı da asla bırakmadık. 


Unvanlarına bakmadan, hiç kimsenin şahsi hesaplarını bu ulvi davanın önün koymasına tahammülümüz olamaz. Bunun için değişimden korkmadan ama 19 yıldır partimize hizmet etmiş herkesi de kucaklayarak yolumuza devam edeceğiz. Kuruyan dallar budandıkça çok gür bir şekilde hedeflerimize ilerlemeyi sürdürüyoruz.

18 yılda Kahramanmaraş'a 35,5 milyar lira tutarında yatırım yaptık. Kahramanmaraş için 4 millet bahçesi projemiz bulunuyor.

Azerbaycan-Ermenistan çatışması

Suriye'de Libya'da biz var olduk şimdi de Azerbaycan'da biz var olduk biz varız. Bu sabah İlham Aliyev kardeşimle görüştük. Şu andaki gelişmeleri bizzat kendisinden dinledim. Olumlu gelişmeleri kendisinden dinleyince de mutlu oldum. Zafere yaklaşıyoruz. Rabbi yar ve yardımcıları olsun. 30 yıl işgal altındaki topraklarından ayrı kaldılar ama şimdi topraklarına yeniden kavuşuyorlar. 'Ne işin var senin Azerbaycan'da Libya'da?' İşte bizi bunun için sevmiyorlar. Biz zalimlerin emperyalistlerin karşısında olacağız. Bizi milletimiz mazlumlar mağdurlar sever bize o yeter.''

İTTİFAK-AA