İstanbul'da su ürünleri av sezonu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki balıkçıları sevindirecek haberi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yarın itibarıyla gemi başına 3 bin 500 lira 60 bin lira arasındaki desteği deprem bölgesinde yaşayan balıkçılarımızın hesaplarına yatırıyoruz. Afet bölgesi ilan edilen illerde su ürünleri yetiştiricilerimizin zayi olan balık yumurtaları, yavru, porsiyonlu anaç balıkları için 2 ay içinde destekleme ödemelerini gerçekleştireceğiz" ifadelerine yer verdi.

Haberler.com’da yer alan habere göre, deprem bölgesindeki balıkçılara müjdeli haberi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yarın itibarıyla gemi başına 3 bin 500 lira 60 bin lira arasındaki desteği hesaplarına yatırıyoruz. Afet bölgesi ilan edilen illerde su ürünleri yetiştiricilerimizin zayi olan balık yumurtaları, yavru, porsiyonlu anaç balıkları için 2 ay içinde destekleme ödemelerini gerçekleştireceğiz." dedi.

AV SEZONU AÇILIŞ TÖRENİ’NDE MÜJDEYİ VERDİ!

İstanbul'da gerçekleştirilen Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki balıkçıları sevindirecek haberi verdi.

3 BİN 500 İLA 60 BİN LİRA ARASINDA DESTEK ÖDEMESİ YARIN HESAPLARA YATIRILIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depremzede balıkçılarımızı kaderlerine terk etmedik. Deprem bölgesinde balıkçılık yapan vatandaşlarımızla ilgili müjdeyi paylaşmak istiyorum. Deprem bölgesinde yaşayan balıkçılarımıza yarın itibariyle gemi başına 3 bin 500 ils 60 bin lira arasındaki desteği hesaplarına yatırıyoruz. Ayrıca afet bölgesi ilan edilen illerde su ürünleri yetiştiricilerimizin zayi olan balık yumurtaları, yavru, porsiyonlu anaç balıkları için 2 ay içinde destekleme ödemelerini gerçekleştireceğiz. Biz 3 tarafı denizlerle çevrili iklim ve coğrafya bakımından dünyanın en güzel ülkelerinden biriyiz. Rabbimizin ülkemize bahşettiği imkanı değerlendirmenin gayretindeyiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

“RIZKINI DENİZDEN KAZANAN KARDEŞLERİMİZİN EKONOMİYE KATKILARINI TAKDİR EDİYORUZ”

"Vira bismillah diyerek denizlere açılacak tüm kardeşlerimizin ağlarının dolu çıkmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Rızkını denizden kazanan kardeşlerimizin ekonomimize yaptıkları katkıları takdirle karşılıyoruz. Balıkçılık sektörüne sağladığımız destekleri en iyi sizler biliyorsunuz. 2004'ten itibaren ÖTV'siz yakıt veriyoruz. 15,6 milyar lira ÖTV'siz yakıt desteğinde bulunduk. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri vasıtasıyla indirimli kredi sağlıyoruz. Toplam 23,2 milyar liralık sübvansiyonlu kredi ile sektörü destekledik. Küçük ölçekli kıyı balıkçılarımızı unutmadık, unutmuyoruz. 14 binden fazla kıyı balıkçılarımıza da sahip çıkıyoruz.”

“HEDEFİMİZ BU YIL BİR REKOR DAHA KIRMAKTIR”

Her yıl ölçek ve hedef büyüterek yolumuza devam ediyoruz. Su ürünleri ihracatında hedefimiz 1 milyar dolardı. Tam 4 yıl önce bu rakama ulaşmayı başardık. 100'den fazla ülkeye ihracat yapan sektörümüz 1.7 milyar doları kazandırdı. Hedefimiz bu yıl bir rekor daha kırmaktır.

“KAZAN KAZAN ANLAYIŞIMIZI EN GÜZEL ŞEKİLDE TEMSİL EDEN BALIKÇILARIMIZI TEBRİK EDİYORUM”

“Yaklaşık 600 bin balığı okyanuslarda avlıyoruz. Balıkçılarımız, tesislerle hem yerel halka istihdam sağlıyor hem de ülkemize milyonlarca dolar döviz kazandırıyor. Kazan kazan anlayışımızı en güzel şekilde temsil eden balıkçılarımızı tebrik ediyorum. Denizlerimize ne kadar ihtimam gösterirsek denizlerimiz de balığı ve diğer ürünleriyle bizlere hizmet eder. 2022 Ekim'inde Marmara'da görülen müsilaj bizlere bu meselenin savsaklanmaması gerektiğini göstermiştir. Müsilaj sıkıntısının baş göstermesiyle av araçları kullanılamaz hale gelmiş ve balıkçılarımız Marmara'da av yapamamıştı.”

Borsa İstanbul, haftayı rekor yükselişle kapattı Borsa İstanbul, haftayı rekor yükselişle kapattı

(HABER MERKEZİ)