Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Belediyesi’nin asrın felaketini yaşayan depremzedeler için düzenlediği iftar programda yaptığı konuşmada, muhalefete yüklendi. Erdoğan, “Deprem konutlarının temel atma törenlerini gerçekleştirerek onlara umut aşıladık. Dün Şanlıurfa’yla 100 binin üzerinde deprem konutu ve köy evi inşa sürecini başlatmış olduk. Toplam 600 bin konutu teslim edene kadar bölgeden asla ayrılmayacağız. Bayrama kadar Hatay hariç tüm illerde bütün enkaz kaldırılmış olacak. Deprem turistleri kendi sahte gündemlerinin içinde kaybolup gitse de biz onların peşinden gitmeyeceğiz. Biz asla onlar gibi olmadık olamayacağız” dedi.  

'ESER KAZANDIRMADIĞIMIZ GÜN YOK'

Erdoğan, “Bizler zorluklarla beraber mutlaka bir kolaylığın olduğuna iman eden, zorlukların üstesinden birlik ve beraberlik içinde gelen bir ümmetiz, bir milletiz. 85 milyonun mesuliyetini, vebalini omuzlarında taşıyan bir Cumhur İttifakıyız. Rabbim ömür, milletimize destek verdikçe inşallah bu mesuliyeti en güzel şekilde yerine getirmeye çalışacağız. İşte sizler de görüyorsunuz hiç açılışsız, ülkemize eser kazandırmadığımız bir günümüz yok. Kardeşlerim şu güzel Kadir Gecesi'nde şimdiden 14 Mayıs’a hazır mıyız? Sandıklara gitmeye hazır mıyız? Şu mübarek gecenin feyzinden Rabbim bizleri istifade edenlerden eylesin” dedi. 

Programa Emine Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Büyük Birlik Partisi Başkanı Mustafa Destici de katıldı. (İHA)

Editör: Ali Aydın