Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundan Erdoğan zaferle çıktı. Erdoğan’ın 2028 yılında bitecek görev süresi sonrası neler olacağı merak konusu ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 yıl sonraki planı ortaya çıktı. Kulislerde dolaşan iddialara göre Erdoğan, yerine damadı Selçuk Bayraktar’ı getirmek istiyor.

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşe yazısında kulislerden yansıyan son bilgiyi açıkladı. Saymaz, Erdoğan’ın görevi bıraktıktan sonra ‘devlet adamı’ olarak anılmak istediğini aktardı.

Saymaz’ın Saray’a yakın bir kaynaktan elde ettiği bilgilere göre, Erdoğan, kendisinden sonrası için damadı Selçuk Bayraktar’ı düşünüyor.  

Saymaz’ın köşe yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Beştepe'ye yakın isim, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı görevini son kez yapacağını, 2028'de veda ederken, siyasetçi olarak değil, devlet adamı olarak anılmak istediğini söylüyor. Erdoğan'ın, kendisinden sonrası için damadı Selçuk Bayraktar'ı düşündüğünü kaydediyor.”

(Baykar’ın Teknoloji Lideri olan Selçuk Bayraktar, İHA ve SİHA yapımları ile ön plana çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı olan Selçuk Bayraktar, AK Parti seçmeni tarafından oldukça sevilen bir isim olarak öne çıkıyor).

(HABER MERKEZİ)

Editör: Onurcan Şimşek