Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili tartışmalar yaşanırken; Hürriyet gazetesi, Erdoğan’ın üniversite diploması ve mezuniyetine ilişkin belgeleri paylaştı.

Hürriyet'te yer alan haberde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kaynak olarak gösterildi.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA İÇİN- TIKLAYIN 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1974'te üniversiteyi kazandığında başladığı okulun adının İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi olduğu biliniyor. Bu okul daha sonra öğretim hayatına Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi olarak devam ediyor.

Altun’un açıkladığı belgelere göre, Erdoğan’a bu okuldan verilen 678 no’lu ve 3 Nisan 1981 tarihli geçici mezuniyet belgesi, Dekan Doç. Dr. Sinan Artan imzasını taşıyor. Aynı belgenin 677 sayılı olanında ise Recep Tayyip Erdoğan imzası ve el yazısıyla, 'geçici mezuniyet belgemin aslını elden aldım' ifadesinin yer aldığı görülüyor.

Erdoğan’ın Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olduğuna dair bir başka belge ise Marmara Üniversitesi mezunları ve tüm öğretim kadrosunun fotoğraflarıyla sıralandığı 1983 tarihli defterde yer alması olarak gösterildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversite mezuniyetini belgeleyen bir yazışmanın da fakülte sekreterliğiyle Rize Askerlik Şubesi Başkanlığı arasında gerçekleştiği görülüyor. Fakülte Sekreteri Kamuran Orhan imzasıyla Rize Askerlik Şubesi’ne gönderilen 3 Nisan 1981 tarihli bu yazışmada, okulun 2443 numaralı öğrencisi Recep Tayyip Erdoğan’ın mezuniyeti bildiriliyor.

Üniversite sınavına girdiği yıl olan 1974’e ait Üniversitelerarası Seçme Sınavı Sonuç Belgesi’nde ise Erdoğan’ın İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni kazandığı bilgisi yer alıyor.

Editör: Özner Berber