Katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Suriye bölgesinde süren operasyonlara ilişkin de mesajlar verdi. "Türkiye kimseden izin almaz" diyen Oktay, Türkiye sınırının terörden temizlenene kadar operasyonların süreceğini ifade etti.

Oktay'ın açıklamalarından satır başları şöyle;


Aldığımız şehit haberleri ciğerlerimizi dağladı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bir hareketlenme görüyoruz. Terörle mücadele politikamız değişti biliyorsunuz, artık savunma konumunda değiliz, terörü kendi kaynağında etkisiz hale getiriyoruz.

Kimseden izin almayız 

Karşımızda can çekişen bir terör örgütü var. Bunlar içeride darbe aldıkça dışarıda canlandırmaya çalışıyorlar. Türkiye sınırındaki teröristler temizlenene kadar operasyonlarımız sürecek. Türk ve Rus yetkililer Tel Rıfat'taki durumu görüşüyor.Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz, kimseden bu konuda izin alamayız, Türkiye kararlıdır. Bizim adımlarımız her an hazırdır. Saldırılar olduğu andan itibaren anında karadan ve havadan ateş altına alındı ve operasyon başladı.

Bizi yıldıramazlar 

Buradan açıkça ilan ediyorum, bu tür saldırılar bizi yıldırmaz, sadece kararlılığımızı artırır. Şehitlik bizim açımızdan bayramdır. Şehitlerimizin ailelerinin ve gazilerimizin her türlü yanında durmaya devam edeceğiz.

İsrail'in Anadolu Ajansı'nın ofisine yaptığı saldırıyı kınıyoruz

Türkiye Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir. Bu zulüm Yahudilere yapılsa biz onlara da sahip çıkarız. Ne AA çalışanlarının ne de Türkiye'nin kararlılık boyutunda hiçbir şeyini değiştirmez. Olay üzerine hem Anadolu Ajansı Genel Müdürü'nü hem çalışanlarını çok daha kararlı buldum. Kendilerini kararlılıklarından dolayı kutluyorum.

S-400'le ilgili karar verilmiştir.

Türkiye bağımsız bir ülkedir. Kendi savunması ile ilgili kararları kendi alır. Türkiye'nin hava savunma sistemine ihtiyacı olmuştur. S-400'le ilgili karar verilmiştir. Türkiye bir anlaşmaya imza attıktan sonra bu sözünü yerine getirir. ABD'nin yaptırım tehdidi onların Türkiye'yi tanımadıkları anlamına geliyor. Türkiye'ye karşı kimse tehdit dilini kullanarak iş yapamaz. Türkiye bugünün devleti değil. Türkiye hem ülke hem de ekonomik olarak bölgenin güvenli noktası konumunda.

.

"Yüksek Seçim Kurulunun verdiği karar nihai karardır" 

YSK'nin İstanbul seçimine ilişkin vereceği kararla ilgili, "CHP'nin yaklaşımı, 'Bir şekilde YSK üyeleri markaj altına alındılar, onlara iktidar gücü dayatılarak bu seçimleri iptal edin baskısı yapılıyor' biçiminde. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Oktay, böyle bir şeyin asla olamayacağını dile getirdi.

Oktay, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin lideri, Genel Başkanı veya parti yetkilileri her gün çok farklı tehdit boyutuna giden açıklamalarda bulunuyor. Bunu görmeyen Türkiye'de hiç kimse yok. İktidar yetkisinin kullanılması şeklinde, böyle bir şey yok. Bununla ilgili her türlü açıklama her gün AK Parti Genel Merkezinden de yapılmakta, Sayın Cumhurbaşkanımız da bu açıklamaları yapmakta. 

Şunu da çok net bir şekilde ifade etmiş durumdayız zaten, söz yargıdadır, YSK'dedir ve YSK'nin verdiği karar nihai karardır. Ama burada sessiz kalındıkça Yüksek Seçim Kurulu üyelerinin aşırı şekilde baskı altına alınıyor olması muhalefet tarafından, kabul edilebilir bir şey değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın tepkisi bunaydı. Baktığınızda aslında İstanbul'da bir sıkıntının olduğu gözüküyor. Bu sıkıntının ne olduğu da zaten kamuoyunun önünde açık şekilde devam eden konular. 

Baskı olayı varsa bu muhalefet tarafındadır, iktidar tarafından böyle bir baskı asla ve asla, hele hele iktidar gücünün kullanılması şeklinde bir şey asla söz konusu değildir, olamaz da zaten."

Öte yandan Oktay, 100 Günlük Eylem Planlarındaki hedeflere ilişkin bir soru üzerine, ilk iki eylem planının tamamlandığını belirterek, "Yüzde 98'lere varan bir hedefe ulaşma başarımız var orada." dedi. 

5 yıllık stratejik yol haritasıyla ilgili çalışmalarla ilgili de bilgi veren Oktay, "Cumhurbaşkanımız bunu kamuoyunda paylaşıyor olacak. Bu 2023 sonuna kadar stratejik yol haritamız. Bunu bir aya kadar nihai hale getireceğiz. Cumhurbaşkanlığı Programı diyebiliriz buna. Bu, stratejik bir yol haritasıdır." diye konuştu.