Kabine toplantısı, iki haftalık aranın ardından yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek toplantıda deprem ve sel felaketi ile seçim öncesi çalışmalar ele alınacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak. Toplantıda ülke gündemine dair önemli konular görüşülecek.

AFETLERLE İLGİLİ SON DURUM DEĞERLENDİRİLECEK

Toplantıda 11 ilimizi etkileyen deprem ve sonrasında yaşananlar ele alınacak. Deprem bölgesindeki son durum, afetlerin açtığı yaraların sarılması için atılacak adımlar, depremzedelere yönelik yardımlar kapsamlı şekilde değerlendirilecek. Geçiş sürecinde oluşturulan konteyner kentlerdeki çalışmalar ve kalıcı konutların inşa sürecinde gelinin son durum görüşülecek. Şanlıurfa ve Adıyaman'daki sel felaketleriyle ilgili de son durum incelenecek, ilgili bakanların yapılan çalışmalar hakkında kabineye bilgi vermesi bekleniyor.

SEÇİM SÜRECİ DEĞERLENDİRİLECEK 

Kabine'nin bir diğer gündem maddesi ise 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri olacak. Milletvekili listeleri, bakanların vekil olup olmayacağı, seçime yönelik çalışmalar toplantının önemleri gündem maddelerinden olacak. Bunların yanı sıra dış politika ve terörle mücadeleye de değinilecek.

GEÇİCİ İŞÇİLERİN DURUMU MASADA OLACAK

Toplantıda geçici işçilere yönelik çalışmada masada olacak. Sayıları 60 bini bulan geçici işçiler, 6 ile 10 ay arasında sürelerde çeşitli kurumlarda istihdam ediliyor. Çalışma sürelerini 12 aya çıkaran formüller kabinede mercek altına alınacak.

DIŞ POLİTİKA

Türkiye'nin Finlandiya'nın NATO üyeliğine olur vermesinin ardından İsveç ile sürecin nasıl yürütüleceği, Mısır'a yönelik 11 yıl sonra gerçekleştirilen ilk üst düzey ziyaretin yansımaları da toplantıda gündeme gelecek.

TERÖRLE MÜCADELE

Toplantının bir gündemi de terörle mücadele olacak. Terör örgütü PKK/YPG, FETÖve DEAŞ'a yönelik yurt içinde ve dışında yürütülen operasyonlara ilişkin bilgi verilecek.

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPACAK

İki haftalık aranın ardından gerçekleştirilecek Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulunacak.

Editör: Özner Berber