Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyaset arenasında sahip olduğu deneyim ve tecrübelerini bir kez daha sandığa yansıtmayı hedefliyor. Yeniden Refah Partisi ve Mehmet Şimşek hamleleri boşa çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partisinin seçim stratejisi hakkında gazeteci Cüneyt Özdemir çarpıcı iddialarda bulundu.

Seçimlere iki aydan az bir süre kala Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın Cumhur İttifakı’na katılmayacaklarını açıklaması, ardından eski bakanlardan Mehmet Şimşek’in Cumhurbaşkanı ile görüştükten sonra siyasete dönmeyeceğini ifade etmesi sonucu gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi. Seçime çok az bir süre kala Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nasıl bir yol izleyeceği merak edilirken Cüneyt Özdemir, dikkat çeken kulis bilgilerini paylaştı. Özdemir, partide özellikle saha çalışmalarına özen gösterildiğini belirterek AK Parti’de yeni isimlerin katılacağını, çok güçlü milletvekili aday adaylarının olacağını aktardı. Özdemir son olarak “Şapkadan bir şeyler çıkacak belli ki” yorumunu yaptı.

Cüneyt Özdemir şu ifadeleri kullandı:

“BAŞKA BİR HAZIRLIK VAR”

AKP'de başka bir hazırlık var. Erdoğan 'kurt' bir siyasetçi. Elbette bir vitrin yapmaya çalışıyor ama her seçim öncesi daha çok listelere çalışıyorlar. Yani şu anda herkes milletvekilliği listelerinde kadro çalışması yapıyor.

“ÇOK GÜÇLÜ ADAYLAR KONUŞULUYOR”

Yine benim edindiğim izlenim üçüncü dönem kuralının uygulanacak olması. Bu yüzden de yeni isimler olacak AKP kadrolarında. Aldığım bir başka bilgiye göre bu kez çok güçlü milletvekili adayları konuşuluyor.

“ŞAPKADAN BİR ŞEYLER ÇIKACAK”

Sosyal medyada muhalefet cephesi adına büyük bir rüzgâr esiyor. Ancak, şu anda AKP sosyal medyadan çok sahaya odaklanmış durumda. Şapkadan bir şeyler çıkacak belli ki.

Editör: Ali Aydın