Yüksekova Ekolojik Platformu Dağcılık ve Spor Derneği üyeleri, Hakkari merkeze bağlı tarihi Konak köyünü gezdi.

Sabah saatlerinde Yüksekova ilçesi Cengiz Topel Caddesi’nde bir araya gelen Yüksekova Ekolojik Platformu Dağcılık ve Spor Derneği üyesi 40 kişilik grubun bu haftaki rotası tarihi mekanlarıyla bilinen Konak köyü oldu.

Dernek Başkan Yardımcısı Hakan Zanyar Aykut, “Bu haftaki rotamız Hakkari iline bağlı ve 65 kilometre uzaklıkta olan Konak köyüne gittik. Konak köyü çok eski bir yerleşim alanıdır. Tarihi Mar Şalita Manastırı ve tarihi evler var.

Ekip arkadaşlarımızla birlikte bu güzelliği, tarihi dokusunu ve kokusunu yerinde görmek ve hissetmek için bugün buraya geldik. Yeşilliğin bol olduğu bir yer. Bercelan Yaylası’nın yüksek kesimlerindeki karın yeşilliklerle bütünleşmiş olması, gerçekten bizleri bu doğal güzellikler karşısında büyüledi. Akşam saat 17.00 civarında etkinliğimizi bitirip Yüksekova’ya dönüş yaptık” dedi.

Dağcı İslam Gürdal ise 40 kişilik ekiple Konak köyüne gittiklerini belirterek, “Karla kaplı Berçelan Yaylası ve de Asurluların başkent olarak kullandığı Konak köyü muhteşemdi. Dört mevsimi çıplak gözle görme fırsatımız oldu. Bu güzellikleri fotoğrafladık” ifadelerini kullandı. İHA

Kaynak: iha