DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri Mahmut Özden Adana'da yakalandı. İstanbul'a getirilerek sorgulanan şüpheli Özden çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Şüpheli  Özden'in, geçen hafta İstanbul'da sansasyonel eylem gerçekleştirmek için keşifte bulunduğu belirlenerek tutuklanan DEAŞ üyesine talimat veren kişi olduğu tespit edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DEAŞ'ın sözde Türkiye emirinin, önemli planlarla yakalandığını ve tutuklandığını bildirdi. Bakan Soylu açıklamasında, 'DEAŞ’ın sözde Türkiye Emiri önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı... Teşekkürler, tebrikler Emniyet Teşkilatı' dedi. Bakan Soylu daha sonra ise gazetecilere operasyonun detaylarını ve ele geçirilen bilgileri anlattı.

Bilgisayarlara el konuldu

'Eylem yapacağını değerlendirdiğimiz bir DEAŞ terör örgütü mensubu kalaşnikofuyla ele geçirildi. Onun üzerinden ciddi bir araştırma başlatıldı. Netice itibariyle sözde emir Mahmut Özden'e ulaşıldı. En nihayetinde evinde yapılan aramalarda, bir dijital materyal ve bilgisayarlara el konuldu. Bilgisayarda elde edilen süreçlerden, Irak ve Suriye'den sürekli talimat aldığı, 10-12 kişilik gruplar oluşturarak, Türkiye'de eylem hareketlilik oluşturacağı, bir takım silah ve mühimmatların gömüleceği yerler, yine bir takım grupların Türkiye'ye ekonomik açıdan zarar vereceği değerlendirilen gruplara eylem yapmak ve aynı zamanda da siyasi ve devlet adamlarının kaçırılıp Suriye'ye götürülmesi hususunda bir planlarının olduğu çok net bir şekilde ele geçirildi.

Operasyonlar devam ediyor

Operasyon devam ediyor. Onunla bağlantılı sorguları devam eden DEAŞ mensupları söz konusu. Elbette ki Emniyet Teşkilatımıza, İstihbarat Teşkilatımızı, MİT İstihbaratımızı İstanbul Emniyetimizi tebrik ediyorum. Hakikaten önemli bir çalışmayı ortaya çıkardılar.

İTTİFAK - AA