Almanya Başbakanı Angela Merkel de koronavirüs salgını için 'İkinci Dünya Savaşı ndan sonra en ciddi olay' diyor.

Dünyada en yüksek koronavirüs vaka sayısının ABD`de kaydedilmesi üzerine savaş dönemi yasasını uygulamaya başladı. ABD Kongresi, Koronavirüs salgınından kaynaklanan ekonomik çöküşü önlemek için hazırlanan 2,2 trilyon dolarlık ekonomik teşvik paketini  kabul etti. Kongrenin bugüne kadar kabul ettiği en büyük ekonomik yardım planı olarak tarihe geçti.

Salgının etkilerini en kötü biçimde yaşayan İtalya`nın Başbakanı Giuseppe Conte ise, 'Ü lkenin 2. Dünya Savaşı`ndan beri gördüğü en ciddi krizle karşı karşıya olduğunu' vurguladı.

Süper güçlerin salgın karşısında çaresizliklerini görünce, Mehmed Şevket Ağabey den dinlediğim 'Enoch un Kehanetleri' geldi aklıma. Burada insanlığı büyük felâketlerin beklediği anlatılıyor.

Dünya, şimdiye kadar benzeri görülmemiş acılara sahne olacaktır. Bu hadiseler 888 gün devam edecek ve sonunda medeniyet çökecektir. Bu korkunçsenaryodan sonra çeşitli salgın hastalıklar baş gösterecek ve dev boyutta bir açlık dünyayı kasıp kavuracaktır. Böylece insanlık âleminin ekonomisi çökecek, herhangi bir mal üretme imkânı kalmayacaktır. Bütün besin maddeleri ve ilaçlar vesikaya bağlanacaktır.

Şevket Ağabey`den bunları işitince irkildim: 'Pek karamsar düşünmüyor musun Efendim?' dedim.

Bunun üzerine tane tane anlatmaya başladı: 'Hayır, karamsar değil, gerçekçiyim, Bu konuda çok sağlam gerekçelerim vardır. Bu gidişin, bu çürüyüşün, bu genel kokuşmanın sonu iyi değildir. Uzun yıllar boyunca rüzgâr ekmişlerdi, şimdi fırtına biçme zamanı gelmiştir.'

Sonra devam etti konuşmasına: 'Bir Müslüman olarak kâhinlere (gaybten haber verenlere) inanmadığımı belirtmek isterim. Çünkü gaybın ilmi Allah a mahsustur. Ancak birtakım kullara gayb ile ilgili küçük haberler ve bilgiler verilebilir.

Anarşi dünyaya hakim olacak ve insanları uzun bir müddet târumar edecektir. Çeşitli hastalıklar ve salgınlar ki, bunların çoğu eskiden olmayan yeni şeyler olacak ve tedavileri bilinmeyecektir, bunlar da insanlığı kıracaktır.

İktidar, teknoloji, maddî zenginlik, kin, intikam hırslarına kapılmış insanlar yaratılışın değerlerini sevginin, bilgeliğin, barışın ve hürriyetin câhili olarak kalacaklardır. Tıpkı, kendilerinden önce Enoch un atalarının yapmış olduğu gibi... Bu davranışları yüzünden dünyayı acıların, ölümün, yıkımın ve yokoluşun derin ve korkunçuçurumlarına yuvarlayacaklardır. İnsanlığın yaşamış olduğu en büyük ve en vahim felâketin...' Enoch Kehanetleri nin  kısa bir özeti budur. Dünya ve insanlık gerçekten böyle bir felâkete mi gidiyor Perşembenin gelişi çarşambadan belli olurmuş. Bugüne bakınız ve gelecek pembe mi, yoksa kapkara mı, siz kendiniz hüküm veriniz. Bunu anlamak için kâhin olmaya lüzum yoktur.

Halen kulaklarımda çınlanır, 'Bunu anlamak için kâhin olmaya lüzum yoktur.' Şevket Ağabeyin bu sözleri.

Sonraki yazılarımda devam edeceğim bu konuya;