`height=

HÜ SEYİN ÇELİK-MEKTUP

Sn Hüseyin Çelik, online sistem ile ilgili olarak Sn. Erdoğan`a bir mektup göndermiş ve Sn. Erol Özvar`a ve bazı rektörlere ağır eleştiride bulunmuş.  Soru: 

1/ Sn. Bakanım, Ak Parti`de iken ve  Bakanlığınız sırasında Yükseköğretim Kurulu nun 'üniversiteleri kontrol altın`da tutmak için' militarist yönetimce kurulduğunu bilmiyor muydunuz? 

Siyasi hayatınızda YÖK`ün kaldırılması için teklifiniz oldu mu? 

2/ Sn. Bakanım, Sn Erdoğan`a yazdığınız mektupta ki 'Lütfedip konuyu  Yükseköğretim Kurulu Başkanı na değil de, yağcılık` ve tabasbus` yapmadığından emin olduğunuz rektörlere` sorun.' cümlesi Başkanı ve Rektörleri töhmet altında` bırakmış.. Bakalım Başkan ve rektörler ne diyecek?

DEPREM-MÜ ZİSYENLER

Covig sırasında müzisyenlerin çok zor durumda kaldığı, enstrümanlarını sattıklarını, intihar ettiklerini, müzik işletmelerinin iflas ettiğini biliyoruz. Her afet de, ilk önce 'susturulan müzik ve müzisyenler' oluyor. Depremde de yine aynısı oldu. Bir an önce hayat normale dönmelidir.  Esin Övet (Habertürk) '....yeme-içme sektörü etkilendiği zaman sadece müzisyenler, garsonlar, komiler, şefler, valeler değil fırını, manavı, kasabı da etkileniyor. Yani aslında çok ciddi ve büyük bir sektörden bahsediyoruz.' Diyerek 'müzik alanının ekonomik boyutlarını' çok iyi belirtmiş..

İMAR BARIŞI  

Ak Parti`nin İmar Barışı teklifi görüşülürken TBMM Genel Kurulu na 223 MV katılmış. 209`u Ak Parti, 8`i CHP olmak üzere, toplam 217 oyla kabul edilmiş. Ayrıca BBP Başkanı Mustafa Destici nin (2022) yeni 'imar affı' teklifi var ve hala geri çekmiş değil. Akıl tutulması; .

  Millet bu 210 MV ni , 2023 seçimlerinde seçilecek yerlerde olmasını ve TBMM`de yer almasını  İSTEMİYOR;

Ü ZGÜ NÜ Z;

Ü lkemizi yurt içi ve yurt dışında çok başarılı temsil eden 'Antakya Medeniyetler Korosu', 7 üyelerinin de aralarında bulunduğu binlerce canı yitirdikleri depreme rağmen şehir olarak ayakta oldukları mesajını tüm dünyaya vermeyi hedefliyor. 

KURAKLIK;

'Müneccim olmaya gerek yok! Sadece 'deprem' değil, çok büyük bir tehlike daha kapıda... Kuraklık... Yine iktidarın acil planı yok... Başa gelmeden anlamıyorlar'

TBMM

Maşallah... Bu dönem TBMM Genel Kurulu bazı MV, tarihe 'kötü geçecekler' ve 'tarihten silinecekler' gibi... Her geçen gün, 'ŞEREFSİZ, ALÇAK, MÜ FTERİ!' sözleri artmaya başladı.. Buna kim dur diyecek?

Deprem tedbiri

'Başınıza gelen her musibet, sizin ellerinizle işledikleriniz yüzündendir.' (Şura Suresi- Ayet 30)

Melih Aşık 'Yurt dışından bir yabancı dostumuz telefonda sordu: 

- İstanbul depremine karşı ne tedbir alıyorsunuz? 

Bula bula şu cevabı buldum: - 

Bilimin yanılması için dua ediyoruz!'

GÖZ YAŞI;

Nigar Ogeday 'Azerbaycanda Türkiye İcin tökülen göz yaşı. Bu kadar net kimse anlatamazdı. Eger senin İcin uzakda da olsa göz yaşı töküb ağlayan biri varsa unutma arkanda dağ var. Türkiyem dualarımızdasın. Bundan sonra sabahların hep güzel günlere acılsın. Amin.'

`height=

ERDOĞAN-SÖYLEMLER..

Seçmenin çoğunluğu Sn. Cumhurbaşkanımızın, 84 milyonun CB olduğu için,  Cumhurbaşkanı olarak yaptığı konuşmalarda -ulusa sesleniş dahil- Bay Kemal`e, CHP ye ve  6 lı masaya ağır söylemler yapmasını vb. demesini' doğru bulmuyor... 

Sn. Erdogan Ak Parti Genel Başkanı olarak Ak Parti TBMM Grup toplantısında bun tür söylemler yapabilir. Ancak, deprem bölgesinde doğru/müjdeli haberler verirken, birden sözü 'muhalefete' getirmesi, çok ağır kelimeler kurması' ile konuşma ağırlığını ve değerini yitiriyor.

Neden bundan vazgeçilmiyor anlaşılamıyor!

Ü LKEMİZDE SİYASETÇİ OLMAK!

Parti farkı gözetmeden her MV li  

'Genel Başkanımız da olumsuzluğa zaten izin vermez' 

'Genel Başkanımızın adaletine güveniyoruz' 

'Genel Başkanımız herkese hak ettiğini verir!'

  'Genel Başkanımıza adalet öğretmek de, ölçü vermek de haddimiz değil' 'Makulün ne olduğunu Sayın Genel Başkanımız iyi bilir'

'Genel Başkanımızın partiyi tutkal gibi tuttuğunu da düşünürüm' 

'Genel Başkanımız kimseye ikinci sınıf muamelesi yapmaz' 

'Genel Başkanımız çelebi ve mutevazıdır' 

Demek ki her parti  lideri aynı özellikte, farkları yok!