"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerde İskenderun'da ikamet ettiği evinin ağır hasar görmesinin ardından bir süre iki çocuğuyla ilçedeki çadır kentte barınan Fakı, daha sonra AFAD desteği ile Nevşehir'e yerleşti.

İskenderun'da yaklaşık 12 yıl el sanatları konusunda çalışan ve öğrencilere eğitim veren Fakı, Şehit Jandarma Onbaşı Muhammed Can Biçici Nevşehir Halk Eğitim Merkezi'ne başvurarak kurs açma talebinde bulundu.

Talebi olumlu karşılanan Fakı, Nar Belediyesi işbirliğinde açılan kursta 18 kursiyere taş bebek yapımını öğretiyor.

Kızılırmak yataklarından toplanan taşlar kullanılıyor

Çiğdem Fakı ve kursiyerlerin, Kızılırmak yataklarından toplanan çeşitli büyüklüklerdeki çakıllardan ürettikleri taş bebeklerin Kapadokya'ya gelen turistlere pazarlanması hedefleniyor.

Çiğdem Fakı, İskenderun'da özel sanat galerisi ve halk eğitim merkezlerinde usta öğreticilik yaptığını, depremin ardından geldiği Nevşehir'de sanatını ev kadınlarına aktarmak için çaba gösterdiğini belirtti.

Tutkal ve silikonla yapıştırdıkları taşları seramik hamuruyla kaplayıp boya ve vernikle süsleyerek yöresel kıyafetli bebeklere dönüştürdüklerini anlatan Fakı, kurs sayesinde depremin olumsuz etkilerinden kurtulduğunu söyledi. (AA)

Editör: Ayşe Tuba Oral